Sobota, 27. červenec 2024 | Svátek má Věroslav Text je dostupný pod licencí CC BY-SA 3.0 | Přihlášení

Georges Bernanos

« Všechny citáty autora
 

Nech je požehnaný ten, kto ochránil detské srdce pred zúfalstvom.

 
Georges Bernanos

» Georges Bernanos - zobrazit všechny citáty »



Zdroj: ČERVEŇ, J.: 7777 MYŠLIENOK (psychológov, svätcov, osobností malých i veľkých) PRE NÁROČNÝCH 2. 1998 (samizdat), s. 5.


Štítky: Citáty Georges Bernanos, Georges Bernanos quotes, autoři od písmene B


Podobné citáty

 

Vaša pokora nech je šľachetná a veľkodušná. Nech nerobí nič pre chválu, ale nech zo strachu pred chválou dobro ani nezanedbáva.

 
František Saleský
 

Keď priateľ vyjadruje pred tebou svoju myšlienku neskrývaj pred ním vlastný názor, či je to súhlas, či odmietnutie. Ale aj keď mlčí, nech tvoje srdce načúva jeho srdcu, lebo v priateľstve každá myšlienka, želanie i nádej sa rodia v tichu a odovzdávajú sa s veľkou radosťou.

 
Chalíl Džibrán
 

Dětské srdce překypuje při nejmenším hned žalu, je ale dosti velké pro největší radostné dojmy. Z čeho následuje, že člověk je určen především pro radost, pro velmi mnoho radosti.

 
Jan Neruda
 

Neverím v posmrtný život, a tak nemusím tráviť celý môj život v strachu pred peklom, alebo v ešte väčšom strachu pred nebom. Nech sú muky pekla akékoľvek, myslím že nuda v nebi by bola ešte horšia. [en: I dont believe in an afterlife, so I dont have to spend my whole life fearing hell, or fearing heaven even more. For whatever the tortures of hell, I think the boredom of heaven would be even worse.]

 
Isaac Asimov
 

Nech sa stretáva s Eskimákmi, beduínmi, Mongolmi, len nech ich nevyzýva, aby škodili Slovensku. Nech sa stretáva aj s Marťanmi, kúpim mu na ten Mars aj letenku. Jednosmernú samozrejme.

 
Ján Slota
 

Každého, kto mňa vyzná pred ľuďmi, aj Syn človeka vyzná pred Božími anjelmi. Ale kto mňa zaprie pred ľuďmi, bude zaprený pred Božími anjelmi. (12,8-9)

 
Ježíš Kristus
© 2009–2019Citáty Ochrana údajů | Kontakt