Pondělí, 17. červen 2024 | Svátek má Adolf Text je dostupný pod licencí CC BY-SA 3.0 | Přihlášení

Pierre Reverdy

« Všechny citáty autora
 

Civilizace jsou líčidla lidstva.

 
Pierre Reverdy

» Pierre Reverdy - zobrazit všechny citáty »



Zdroj: (přesný zdroj nebo překladatel tohoto citátu nebyl dosud identifikován, prosíme dodatečně uvést do komentářů)


Štítky: Citáty Pierre Reverdy, Pierre de Beaumarchais quotes, citáty o člověku, autoři od písmene R


Podobné citáty

 

Lidská civilizace je výsledek lásky lidstva k ženě.

 
Thomas Fuller
 

Lze uvést mnoho známek civilizace, ale jednou z nich rozhodně je víno. Hranice vinařských oblastí jsou hranicemi civilizace.

 
Roman Joch
 

"Lidé a civilizace nejsou totéž. Civilizace, jak ji známe, skončila. Civilizaci mnozí zaměňují s lidmi, ale to není správné. Civilizace je pouze jedna ze struktur naší existence, která se vyvíjela tisíce let, nic víc."

 
Serj Tankian
 

Základní stavební kameny naší civilizace nejsou něčím, co vymyslí několik mudrců a co "zavedou" osvícení, demokraticky či nedemokraticky ustanovení vůdcové. Jsou něčím, co vzniklo neorganizovaně a neplánovaně tisíciletým vývojem člověka a lidstva, co vykrystalizovalo během života našich předků, co se uchovalo v jejich dílech, které přežily do současnosti a co se nesmazatelně vrylo i do našeho dnešního života. (VK:Proč jsem optimista?1992, kapitola:Proč jsem konzervatistem?)

 
Václav Klaus
 

"Civilizace je 99 procent toho, jak na planetě žijí lidé, existuje jen pár těch, kteří jsou jí netknutí. Jenže civilizace je dnes postavená na příliš rychlém vytěžování přírodních zdrojů a neúměrném nárůstu počtu obyvatel, je neudržitelná. Můj pohled je takový, že žijeme v zajímavé době, kdy se snažíme zalepit akorát drobné dírky v ohromné zdi, která se bortí."

 
Serj Tankian
 

Civilizace je jen nástroj a lidé jsou vše.

 
Vladislav Vančura
© 2009–2019Citáty Ochrana údajů | Kontakt