Středa, 26. červen 2024 | Svátek má Adriana Text je dostupný pod licencí CC BY-SA 3.0 | Přihlášení

Maxim Gorkij

« Všechny citáty autora
 

Všichni lidé usilují nejen snížit vynikajícího člověka na úroveň svého vlastního chápání, ale dokonce se pokoušejí srazit ho k sobě pod nohy do onoho lepkavého bláta, které sami nadělali a pak ho pojmenovali všedním životem.

 
Maxim Gorkij

» Maxim Gorkij - zobrazit všechny citáty »



Zdroj: (přesný zdroj nebo překladatel tohoto citátu nebyl dosud identifikován, prosíme dodatečně uvést do komentářů)


Štítky: Citáty Maxim Gorkij, Maxim Gorky quotes, citáty o životě, citáty o člověku, autoři od písmene G


Podobné citáty

 

Lidé mají děti, aby jejich prostřednictvím napravili své chyby, které nadělali.

 
William Faulkner
 

Nehledejte žádného nepřítele ve svém okolí. Nepomlouvejte lidi, které de facto ani dobře neznáte. Vy jste ve skutečnosti sami sobě největším nepřítelem, jehož jste doposud ve svém životě potkali. Vy jediní jste tím nepřítelem, kdo má tu moc zničit váš charakter a svést vás z cesty úspěchu. Vy jste tvůrci a nebo ničitelé svého vlastního osudu. Hlavně se bojte a bojujte proti nepříteli hnízdícím ve vašem vlastním těle. Nepřišel jsem k vám, abych vám radil, ale abych vás upřímě varoval…

 
Jan Berwid-Buquoy
 

Dva důležité momenty ve vývoji člověka: když se postaví na vlastní nohy a když se posadí do vlastního vozu.

 
Pajo Kamžaj
 

Všechny armády, které se kdy daly na pochod, všechny flotily, které kdy byly postaveny, všechny parlamenty, které kdy zasedaly, všichni králové, kteří kdy vládli — ti všichni neovlivnili život člověka na zemi tak mocně. - Malcolm Muggeridge

 
Ježíš Kristus
 

Při velkých výkonech nezáleží na tělesné síle, obratnosti nebo rychlosti, ale na rozvaze, vážnosti a správných názorech, a to jsou přednosti, o které stáří nejen není ochuzováno, ale které mu dokonce přibývají.

 
Marcus Tullius Cicero
 

Fragmentace, indiviulizace a izolace jsou novou skutečností. Všichni známe spoustu lidí, ale cítíme se sami. Lidé jsou sami i v přeplněné místnosti.

 
Jonas Ridderstrale
© 2009–2019Citáty Ochrana údajů | Kontakt