Pondělí, 17. červen 2024 | Svátek má Adolf Text je dostupný pod licencí CC BY-SA 3.0 | Přihlášení

René Descartes

« Všechny citáty autora
 

Když někdo stráví přespříliš času cestováním, nakonec se stane cizincem ve vlastní zemi.

 
René Descartes

» René Descartes - zobrazit všechny citáty »



Zdroj: (přesný zdroj nebo překladatel tohoto citátu nebyl dosud identifikován, prosíme dodatečně uvést do komentářů)


Štítky: Citáty René Descartes, Rene Descartes quotes, citáty o čase, autoři od písmene D


Podobné citáty

 

Vstoupíte-li do Kutálkova keramického světa, hle, vše se zjasní a brzy si všimnete, že na Zemi je líp, než jak vám to líčí ti, kdo vyhrožují či slibují, že Zemi přiopraví. Jan Kutálek totiž věřil, že usměje-li se na někoho, ten někdo se obratem usměje na někoho jiného a ten opět na dalšího, takže svět zhezkne a stane se obyvatelným bez nákladných investic a mnohomluvných opatření.

 
František Nepil
 

Vstoupíte-li do Kutálkova keramického světa, hle, vše se zjasní a brzy si všimnete, že na Zemi je líp, než jak vám to líčí ti, kdo vyhrožují či slibují, že Zemi přiopraví. Jan Kutálek totiž věřil, že usměje-li se na někoho, ten někdo se obratem usměje na někoho jiného a ten opět na dalšího, takže svět zhezkne a stane se obyvatelným bez nákladných investic a mnohomluvných opatření. - František Nepil

 
Jan Kutálek
 

Vášeň je zprvu pavučinou, potom lanem. Je zprvu v domě cizincem, potom hostem, nakonec pánem.

 
kniha Talmud
 

Mnozí kapitalisté stráví třetinu života tím, jak kapitál vytvořit, třetinu času, jak jej uchránit, a poslední třetinu úvahami, jak jej odkázat.

 
André Kostolany
 

Fotografie je chodící oko. Klusající zřítelnice... Buď někdo vidí, co se má fotografovat, anebo nevidí. Když to vidí, tak to uvidí i bez fotoaparátu; tím aparátem to jenom sdělí. To je jako když má někdo myšlenky a píše je. Píše už to, co měl dřív, než vzal pero do ruky. Kdežto někdo může mít v každé ruce pět per a když nemá myšlenky, tak nemá co sdělovat.

 
Miroslav Horníček
 

Bláhovec vlastní přednosti vynáší na povrch, moudrý je skrývá uvnitř - v nedohlednu. Sláma na vodě plave, když ji tam někdo vrh, drahokam rychle ponoří se ke dnu.

 
Sakja-Pandita
© 2009–2019Citáty Ochrana údajů | Kontakt