Sobota, 27. červenec 2024 | Svátek má Věroslav Text je dostupný pod licencí CC BY-SA 3.0 | Přihlášení

Oswald Spengler

« Všechny citáty autora
 

Válka je věčná skutečnost. Kdyby byl svět jeden stát, říkalo by se válkám povstání.

 
Oswald Spengler

» Oswald Spengler - zobrazit všechny citáty »



Zdroj: (přesný zdroj nebo překladatel tohoto citátu nebyl dosud identifikován, prosíme dodatečně uvést do komentářů)


Štítky: Citáty Oswald Spengler, Oswald Spengler quotes, citáty o světě, citáty o válce, autoři od písmene S


Podobné citáty

 

Jsme národ, jeden národ. Všude jsme měli upřímnou snahu začlenit se do národních komunit, které nás obklopovaly, a udržet si pouze víru otců. To nám však není dovoleno. Marně usilujeme úspěchy v umění a vědě dosáhnout větší slávu pro naše vlasti a přispět k jejich bohatství účastí na obchodu. Je námi opovrhováno jako nějakými vetřelci. Kdyby nás jen nechali na pokoji... nezdá se mi však, že to mají v úmyslu. ... Svět potřebuje židovský stát, a proto vznikne. [Der Judenstaat (Židovský stát) - 1896]

 
Theodor Herzl
 

Nepřekvapilo by mne v nadcházejícím roce, kdyby celý svět včetně Spojených států uznal palestinský stát. (prosinec 2010)

 
Benjamin Ben Eliezer
 

(válka v Iráku) bude neurčité délky, neurčité ceny a neurčitých následků, bez mezinárodní podpory jen rozdmýchá plameny na Středním východě a vyvolá v arabském světě to nejhorší, nikoli to nejlepší, a bude mít za následek zvýšení zbrojení Al-Kaidy. Jsem proti tupé a unáhlené válce, nejsem ale proti všem válkám. (řečeno ještě před začátkem invaze do Iráku)

 
Barack Obama
 

Četl jste náš národně-syndikalistický program, naší agrární reformu a vše ostatní? Už dnes vím, že bych se s Falangou stáhl, jestliže se povstání podaří a vyjde najevo, že není nic než reakční. Během pár měsíců bych se pak vrátil do tohoto nebo jiného vězení. - O nacionalistickém povstání v roce 1936.

 
José Antonio Primo de Rivera
 

Slovenské národní povstání znamenalo nejen pro mě, ale pro každého vojáka odčinit tu hanbu, kterou naše republika zažila, že musela kapitulovat, opustit hranice. Za republiku bojovali všichni. A povstání dávalo také určitou satisfakci za národní urážku, kterou naši utrpěli.

 
Teodor Šlajchart
 

Politik touží zůstat u moci; básník sní o tom, že napíše mistrovské dílo. Nikdy v životě bych nevyměnil svoji intelektuální a duchovní svobodu za peníze a moc. Netoužím stát se prezidentem, připadá mi to příliš přízemní. Chtěl bych se stát andělem zkázy a napravit svět.

 
Homero Aridjis
© 2009–2019Citáty Ochrana údajů | Kontakt