Sobota, 27. červenec 2024 | Svátek má Věroslav Text je dostupný pod licencí CC BY-SA 3.0 | Přihlášení

Napoleon Bonaparte

« Všechny citáty autora
 

Já nejsem tak nešťastný jako ti, kdo jsou připoutáni k mému osudu.

 
Napoleon Bonaparte

» Napoleon Bonaparte - zobrazit všechny citáty »



Zdroj: (přesný zdroj nebo překladatel tohoto citátu nebyl dosud identifikován, prosíme dodatečně uvést do komentářů)


Štítky: Citáty Napoleon Bonaparte, Napoleon Bonaparte quotes, citáty o osudu, citáty o neštěstí, autoři od písmene B


Podobné citáty

 

Do každého obrazu dávám to, co získávám během svého života. Svoje pocity, zkušenosti. Pokud nejsem s dílem spokojený, neodpovídá mému očekávání, odložím jej nebo obraz i spálím.

 
Jiří Meitner
 

Nešťastný muž, který nemůže snést svou ženu, kterou si zvolil ze všech žen na světě, nedodá si odvahy, aby se k ní vrátil a hleděl ji snést, ale dodá si odvahy a zvolí si ženu jinou, kterou možná, až přijde čas, zase odmítne jako nesnesitelnou. A ve všech těchto případech je důvod stejný - že je člověk nešťastný. Patrně je nešťastný, protože je abnormální, hlavní však je, že mu je dovoleno uvolnit všeobecné pouto, jež poutalo milióny jiných, normálních. Protože sám uvázl v doupěti, smí v něm hrabat jako králík a odkopávat celé okolí.

 
Gilbert Keith Chesterton
 

Stalin je nešťastný, že není lepší než ostatní. Ještě víc je nešťastný z toho, že není ani průměrný jako ostatní. A toto jeho neštěstí je pravděpodobně jeho jediným lidským citem. Je v něm cosi ďábelského. Nikolaj Ivanovič Bucharin, sovětský politik, na setkání s menševickým emigrantem Fjodorem Danem.

 
Josif Vissarionovič Stalin
 

Psaní písní mám jako koníček. Nejsem tím, koho nazýváte profesionálním tvůrcem písní. Někdy procházím kreativním obdobím, a vznikne mnoho věcí; některé skoro spontánně a jiné zase potřebují trochu více času. Nejsem jako Paul McCartney, který ráno vstane a před snídaní napíše píseň. On se snaží pokořit světový rekord v psaní skladeb.

 
Roger Taylor
 

Nejsem biskup ÖVP a nejsem biskup SPÖ, nejsem ani biskup podnikatelů a také ne odborářů, nejsem biskup rolníků a také ne měšťanů, jsem biskup všech katolíků. [Ich bin kein Bischof der ÖVP und kein Bischof der SPÖ, kein Bischof der Unternehmer und auch keiner der Gewerkschaftler, kein Bischof der Bauern und auch nicht einer der Städter, ich der Bischof aller Katholiken.]

 
Franz König
 

Každému, kdo je účasten na cizím osudu, je odňato něco svobody z osudu vlastního.

 
Stefan Zweig
© 2009–2019Citáty Ochrana údajů | Kontakt