Pátek, 19. duben 2024 | Svátek má Rostislav Text je dostupný pod licencí CC BY-SA 3.0 | Přihlášení

Mark Twain

« Všechny citáty autora
 

Nikdy jsem nedopustil, aby škola stála v cestě mému vzdělání.

 
Mark Twain

» Mark Twain - zobrazit všechny citáty »



Zdroj: (přesný zdroj nebo překladatel tohoto citátu nebyl dosud identifikován, prosíme dodatečně uvést do komentářů)


Štítky: Citáty Mark Twain, Mark Twain quotes, citáty o vzdělání, autoři od písmene T


Podobné citáty

 

Nikdy som nedopustil, aby škola stála v ceste môjmu vzdelaniu.

 
Mark Twain
 

Poté, co jsme v roce 1999 měšický zámek zpřístupnili veřejnosti, přicházely stovky návštěvníků, aby se přesvědčily, jak pokračují restaurační práce. Jedním z nich byl jakýsi středoškolský učitel ze severních Čech. Život tohoto muže "zářil" naprostou průměrností na hranici arogance. Tvrdil mi: "Nikdy jsem se v mládí nedopustil takové bláhovosti, abych stavěl vzdušné zámky. Byl jsem vždy realistou".

 
Jan Berwid-Buquoy
 

Chci, abys věděl, že při všem, co jsem dělala, jsem tě vždy měla před očima. Tvoje úcta a láska nás provázely při každém kroku a na každé cestě a žili jsme ve světle tvých hodnot. NIkdy jsi nikoho nezanedbával. A teď jsi byl zanedbán - ty, můj věčný hrdina - studený a osamocený. [Noa Ben Arci, Rabinova vnučka]

 
Jicchak Rabin
 

Byla jsem z toho obviňovaná hned od začátku. Lidé se mnou odmítali mluvit, anebo byli drzí a hrubí. Bylo to těžké a moc mně to bolelo. Mohla jsem se otočit a utéct, ale to bych nikdy neudělala. Každý den jsem si připomínala jaké mám štěstí. Potkala jsem muže, kterého jsem milovala, netrpěli jsme hladem, nebyli jsme nemocní. Jen tohle nás tížilo a museli jsme oba v sobě najít sílu to potlačit. A vlastně to byla dobrá škola. Beatles byli skupinou čtyř mužů. Velice silná čtveřice. A věřte mi, že ani já bych je nedokázala zlomit. A ani jsem nechtěla. Rozešli se, protože dosáhli vrcholu a čekali na ně nové začátky. Chtěli to tak.

 
Yoko Ono
 

Jsem nevinný. Nikdy jsem nebyl špion. Nikdy jsem neschvaloval žádný čin proti Sovětskému svazu. Byl jsem přinucen křivě obvinit sebe o druhé. Žádám o jediné - nechte mě dokončit mou práci.

 
Isaak Babel
 

Škola je místo, kde se mnohdy pracně učíme něco, co pak už nikdy v životě nebudeme potřebovat.

 
Lech Przeczek
© 2009–2019Citáty Ochrana údajů | Kontakt