Pátek, 26. duben 2024 | Svátek má Oto Text je dostupný pod licencí CC BY-SA 3.0 | Přihlášení

Laurence Sterne

« Všechny citáty autora
 

Kdykoli se člověk usměje, tím spíše pak, když se zachechtá, trochu si ten capart života nastaví.

 
Laurence Sterne

» Laurence Sterne - zobrazit všechny citáty »



Zdroj: (přesný zdroj nebo překladatel tohoto citátu nebyl dosud identifikován, prosíme dodatečně uvést do komentářů)


Štítky: Citáty Laurence Sterne, Laurence Sterne quotes, citáty o životě, citáty o člověku, autoři od písmene S


Podobné citáty

 

Otevřte oči a hledejte, kde nějaký člověk potřebuje trochu času, trochu účasti, trochu společnosti, trochu péče. Je to možná někdo osamělý, zahořklý, nemocný, nešikovný, pro koho můžeš něčím být. Je to možná stařec nebo dítě. Nenech se zastrašit, když musíš čekat nebo experimentovat. Buď připraven i na zklamání. Ukaž se lidem jako člověk.

 
Albert Schweitzer
 

Štěstí vězí spíše ve všeobecném založení ducha a srdce, které se otevřou štěstí tak, jako mohou uchovat lidskou přirozenost, než v množství konkrétních šťastných momentů života. Spočívá spíše ve schopnosti přijímat tyto šťastné okamžiky. Nevězí v radosti, nýbrž v hravě lehké schopnosti přijímat radost, v odůvodněné naději nacházet radost kdykoli, ve zkušenosti, že necítíme žádné obecné znechucení nad věcmi, které zakládají štěstí druhých.

 
Charles Louis Montesquieu
 

Poražený vlk nastaví krční žílu a vítěz ho nechá na pokoji. Ne tak člověk - ten střílí i do vzdávajícího se.

 
Erazim Kohák
 

Vstoupíte-li do Kutálkova keramického světa, hle, vše se zjasní a brzy si všimnete, že na Zemi je líp, než jak vám to líčí ti, kdo vyhrožují či slibují, že Zemi přiopraví. Jan Kutálek totiž věřil, že usměje-li se na někoho, ten někdo se obratem usměje na někoho jiného a ten opět na dalšího, takže svět zhezkne a stane se obyvatelným bez nákladných investic a mnohomluvných opatření.

 
František Nepil
 

Vstoupíte-li do Kutálkova keramického světa, hle, vše se zjasní a brzy si všimnete, že na Zemi je líp, než jak vám to líčí ti, kdo vyhrožují či slibují, že Zemi přiopraví. Jan Kutálek totiž věřil, že usměje-li se na někoho, ten někdo se obratem usměje na někoho jiného a ten opět na dalšího, takže svět zhezkne a stane se obyvatelným bez nákladných investic a mnohomluvných opatření. - František Nepil

 
Jan Kutálek
 

V důsledku tlaku vnějších okolností jsem ztratil panictví, až když mi bylo spíše třicet než dvacet, a to stačí, aby na muži po zbytek jeho života zůstalo něco svatozáře.

 
George Bernard Shaw
© 2009–2019Citáty Ochrana údajů | Kontakt