Pátek, 26. duben 2024 | Svátek má Oto Text je dostupný pod licencí CC BY-SA 3.0 | Přihlášení

Josef Sudek

« Všechny citáty autora
 

Když jsem byl mladej, tak jsem byl blbej. Moc jsem si myslel. Naštěstí jsem to neříkal nahlas. Kdybych to vykřikoval, tak ozvěna by mě děsila dodnes.

 
Josef Sudek

» Josef Sudek - zobrazit všechny citáty »



Zdroj: (přesný zdroj nebo překladatel tohoto citátu nebyl dosud identifikován, prosíme dodatečně uvést do komentářů)


Štítky: Citáty Josef Sudek, Josef Hoffmann quotes, citáty o mládí a stáři, citáty o hlouposti, citáty o štěstí, autoři od písmene S


Podobné citáty

 

Když jsem měl 20 let, myslel jsem si, že můj otec je idiot. Když jsem měl 30 let, občas jsem si myslel, že má docela pravdu. Když mi bylo 40 let, tak jsem si myslel, že to byl celkem moudrý chlap. A když jsem měl 50 let, řekl jsem si: kdyby tu tak byl a poradil mi!

 
Tomáš Baťa
 

Světlo ve fotografii, v černobílý fotografii, to je tak trochu, neříkám nevyzpytatelný, ale podivný kouzlo. Když jsem byl mladej, tak jsem byl mladej, tak jsem bez slunce nefotografoval. Myslel jsem si naivně, že to bez něj nejde. Samozřejmě že jsem později přišel na to, že to tak jednostranné bejt nemůže. Vono difúzní světlo vám navodí víc atmosféry, než to sluneční. Ve slunci to je efekt, který někdy může vyjít a jindy nemusí. Ale v difúzním světle se vám věci projeví asi tak, jako byste si na ně mohli máknout. Takže třeba takovej deštivej den, to je bašta! Dřív, když byl deštivej den, tak jsem od toho odešel. Řekl jsem si, že se to dělat nedá. Víte, světlo vás to naučí. Když to nebudete lámat přes koleno. Heleďte, slunce někdy tý fotografii prospívá. A někdy prospívá třeba déšť! Vona tam hraje velkou úlohu ta atmosféra toho světla.

 
Josef Sudek
 

Když jsem měl dvacet, myslel jsem na lásku. Pak už jsem miloval jenom myšlení.

 
Albert Einstein
 

Vše, co jsem udělal a čím jsem přispěl, bylo především uděláno pro kambodžský národ, lid a rasu. Přišel jsem vést boj, ne zabíjet lidi... Copak jsem divoch? Mé svědomí je čisté. Byl jsem na špici. Dělal jsem pouze velká rozhodnutí o velkých věcech.

 
Pol Pot
 

Nemám povahu na to být šťastný. Jsem od podstaty nešťastný. Jsem defétista, katastrofista a tak dále. Jsem šťastný, když není žádná katastrofa. V tomto směru bych tedy mohl odpovědět, že svým způsobem jsem šťasten, ale v podstatě jsem nešťasten.

 
Arnošt Goldflam
 

Nejsmutnější pro mě bylo, když jsem se vrátil domů a byl jsem zavřený, poslali mě na Mírov a nechal jsem rodinu s dceruškou doma a nevěděl jsem, co se se mnou stane. (o návratu do vlasti)

 
František Fajtl
© 2009–2019Citáty Ochrana údajů | Kontakt