Středa, 26. červen 2024 | Svátek má Adriana Text je dostupný pod licencí CC BY-SA 3.0 | Přihlášení

John Ruskin

« Všechny citáty autora
 

Rozum se zesiluje a zeslabuje čtením právě tak jako tělo čerstvým nebo hnijícím vzduchem.

 
John Ruskin

» John Ruskin - zobrazit všechny citáty »



Zdroj: (přesný zdroj nebo překladatel tohoto citátu nebyl dosud identifikován, prosíme dodatečně uvést do komentářů)


Štítky: Citáty John Ruskin, John Ruskin quotes, citáty o moudrosti, autoři od písmene R


Podobné citáty

 

Povolaný vládne takto: činí jejich srdce prázdným a jejich tělo statným. Zeslabuje jejich chtění a zesiluje jejich kosti. Dbá o to, aby byli bez vědění a neměli žádosti, a aby se ti, kdo mají vědění, neodvažovali jednat. Dělá nedělání - a vše je v pořádku.

 
Lao-c’
 

Fotoaparát by měl být používán pro zaznamenávání života, pro umělecké ztvárněním pravé podstaty věcí samotných, ať už je to vyleštěná ocel nebo živé tělo.

 
Edward Weston
 

Stát je jako tělo. Funkce, které vykonává, nejsou všechny vznešené. Některé je třeba skrývat, a to právě ty nejnutnější.

 
Anatole France
 

Mnoho mužů slouží státu ne jako lidé, ale jako stroje. Oni tvoří armádu, zálohy…ve většině případů nevládnou vlastním úsudkem, nebo morálním smyslem, jsou jako stromy a půda a kameny….Takoví lidé si nezaslouží více respektu než slamění strašáci. Mají stejnou cenu jako poslušní psi, nebo koně. A přece jsou právě tito lidé považováni za dobré občany.

 
Henry David Thoreau
 

Já jsem pro to, přátelé, abychom se napili. Je nesporné, že víno zavlažuje duši a přitom uspává každé trápení, tak jako mandragora uspává lidi, a probouzí veselou náladu, tak jako olej oživuje oheň ... Když do sebe budeme lít víno v jednom kuse jako do sudu, budou brzy vratké tělo i rozum ... Kdežto když nám ho budou číšníci podávat často, ale v malých pohárcích jako rosičku ... stoupne nám sice také do hlavy, ale nebude to žádné násilí, spíš takové povzbuzování, které nás přivede do povznesené nálady.

 
Sókratés
 

Radost je jedna z nejdůležitějších složek života, právě tak jako potrava, nápoj nebo umění.

 
Irving Stone
© 2009–2019Citáty Ochrana údajů | Kontakt