Pátek, 19. duben 2024 | Svátek má Rostislav Text je dostupný pod licencí CC BY-SA 3.0 | Přihlášení

Johann Gottfried Herder

« Všechny citáty autora
 

Ježíš přišel a řekl: "Jděte a milujte se!" Nedomyslel však tak obrovský lidský úkol. Vždyť jen k tomu, aby se lidé alespoň snášeli, je třeba nadlidského úsilí; a jak nezměrného úsilí by pak bylo třeba k tomu, aby se lidé milovali? I když jsou lidé sourozenci, nikdy nebudou bratry a sestrami.

 
Johann Gottfried Herder

» Johann Gottfried Herder - zobrazit všechny citáty »



Zdroj: (přesný zdroj nebo překladatel tohoto citátu nebyl dosud identifikován, prosíme dodatečně uvést do komentářů)


Štítky: Citáty Johann Gottfried Herder, Johann Gottfried Herder quotes, citáty o lásce, citáty o člověku, citáty o náboženství, autoři od písmene H


Podobné citáty

 

"Tak lidé si zvyknou na leccos. Lidé si zvyknou, když bude dobře fungovat koalice s lidovci, a když s komunisty, tak samozřejmě i na ni. Lidé přece nebudou měnit věci, které jim vyhovují." 12.11.2008, iDnes.cz, 3.12.2008, cssd.cz

 
Jiří Paroubek
 

Na velkých hodinách života je pouze jeden ukazatel, "Teď"! Ulice "Potom", nás přivede k domu "Nikdy"! Velké hodiny času odbijí každý den, každou hodinu a každou minutu našeho života. Tyto časové hodnoty už se nikdy nevrátí. Promarněné dny a hodiny jsou nenávratně ztraceny. Proč se nerozhodnout hned, s úmyslem udělat něco pořádného a dotáhnout to dokonce? Jestliže nás obyčejné úsilí přivádí k solidním úspěchům, což teprve úsilí neobyčejné?

 
Jan Berwid-Buquoy
 

Lidé mi říkají:"Měl jste obrovský úspěch. Jak jste to dokázal?" Vracím se k tomu co mne naučili moji rodiče. Snaž se. Získej veškeré vzdělání, jaké můžeš, ale pak proboha něco dělej. Nestůj jen na místě, dokaž, ať se něco stane.

 
Lee Iacocca
 

"Není třeba víc malovat pokoje, muže, jak čtou, a ženy, jak pletou, - měli by to být živoucí lidé, dýchající, trpící a milující. - Chci namalovat řadu takových obrazů. Lidé musí před nimi pocítit jejich posvátnost a smeknout jako v kostele."

 
Edvard Munch
 

"U vás lidé pěstují pět tisíc růží v jedné zahradě," řekl malý princ, "a přece tam nenalézají, co hledají..."

 
Antoine de Saint-Exupéry
 

"Lidé? Je jich myslím šest nebo sedm. Je tomu mnoho let, co jsem je spatřila. Kdo ví, kde jsou. Vítr jimi povívá. Nemají kořeny a to jim velice vadí."

 
Antoine de Saint-Exupéry
© 2009–2019Citáty Ochrana údajů | Kontakt