Pondělí, 17. červen 2024 | Svátek má Adolf Text je dostupný pod licencí CC BY-SA 3.0 | Přihlášení

Jerome Klapka Jerome

« Všechny citáty autora
 

Rozum v manželském stavu se uplatňuje je s přiměřenou srážkou. Není po něm poptávky, ba ani není ceněn. Naše ženy nás oceňují podle svého měřítka, v němž skvělý intelekt není nijak zvlášť vyznačen.

 
Jerome Klapka Jerome

» Jerome Klapka Jerome - zobrazit všechny citáty »



Zdroj: (přesný zdroj nebo překladatel tohoto citátu nebyl dosud identifikován, prosíme dodatečně uvést do komentářů)


Štítky: Citáty Jerome Klapka Jerome, Jerome K. Jerome quotes, citáty o mužích a ženách, citáty o manželství, citáty o moudrosti, autoři od písmene J


Podobné citáty

 

Ani rozum ani srdce ženy se nedá usměrnit ničím, s čím není bytostně zajedno.

 
François de la Rochefoucauld
 

Pohled není všechno, pohodlí není všechno, peníze nejsou všechno, zdraví není všechno, úspěch není všechno, štěstí není všechno, dokonce ani všechno není všechno. V životě jde o víc než o všechno.

 
Sharon Turner
 

Prý zda je to křesťanské, co se děje s Židy. Je to lidské? Není to loupež? (...) Já se ptám, je to křesťanské, když se národ chce zbavit věčného nepřítele? O tom, že Slovákovi židovský živel ohrožoval život, o tom není třeba nikoho přesvědčovat. Vypadalo by to ještě mnohem hůř, kdybychom se od nich včas očistili. A udělali jsem to podle příkazu Božího: Slováku, shoď, zbav se svého škůdce. Tiso ve veřejném projevu v Holíči 16. srpna 1942

 
Jozef Tiso
 

Člověk není dobrý, nýbrž v dobrého se utváří, aby se snažil vyrovnat se Bohu, pamětliv jsa svého původu. Nikdy není nešlechetné, snaží-li se někdo vystoupit tam, odkud sestoupil.

 
Lucius Annaeus Seneca
 

Tam kde není láska, není ani rozum.

 
Fjodor Michajlovič Dostojevskij
 

Svět, v němž jsme žili včera, není tentýž svět, v němž žijeme dnes, nevyzpytatelně postupuje do nekonečna k svému cíli a my s ním.

 
Axel Munthe
© 2009–2019Citáty Ochrana údajů | Kontakt