Sobota, 27. červenec 2024 | Svátek má Věroslav Text je dostupný pod licencí CC BY-SA 3.0 | Přihlášení

Jan Antonín Baťa

« Všechny citáty autora
 

Po návratu z cest o Češích: Jsme vysoce nespolečenští, je nám nepříjemné, když máme mluvit s lidmi vybraně, vědět s kým mluvit, co jim říci, na co se zeptat. Neumíme jazyky. A neumíme se smát. Jsme tragičtí ve styku s lidmi. Naše sebevědomí je nedostatečné. Nejsme si jisti.Toužíme po izolaci, aby vše bylo malé, ale naše.

 
Jan Antonín Baťa

» Jan Antonín Baťa - zobrazit všechny citáty »



Zdroj: (přesný zdroj nebo překladatel tohoto citátu nebyl dosud identifikován, prosíme dodatečně uvést do komentářů)


Štítky: Citáty Jan Antonín Baťa, Antonin Artaud quotes, citáty o člověku, citáty o rozkoši, autoři od písmene B


Podobné citáty

 

Naše povaha je už taková, že když jsme dosáhli velkých věcí, toužíme po ještě větších.

 
Christian Morgenstern
 

V našem nitru sedí jakýsi tichý soudce, který objektivně a bez předsudků posuzuje naše činy. Chválí nás a nebo nás trestá. Tohoto soudce nelze podplatit. Konáme-li zlé, jsme potrestáni. Jednáme-li dobře, jsme odměněni. Pouze naše nejlepší činy uspokojí tohoto soudce. Jenom v takovém případě si můžeme být jisti tou nejlepší odměnou.

 
Jan Berwid-Buquoy
 

Jsme celkem hrdí na to, co jsme dokázali. Riskovali jsme. Některé z těch věcí rozzářily svět, jiné ne. Ale byly to naše chyby. Dělali jsme si, co jsme chtěli.

 
Brian May
 

Cítil jsem v kostech vítězství judaismu, který po dva tisíce let exilu z Izraelské země snášel perzekuci, španělskou inkvizici, pogromy, protižidovské dekrety, omezování i masové vraždění nacisty v naší vlastní generaci, a dosáhl naplnění své staleté touhy ? návratu na svobodný a nezávislý Sion. Byli jsme toho večera šťastní, tančili jsme a naše srdce byla vděčná všem národům, jejichž představitelé hlasovali pro rezoluci. Slyšeli jsme jak pronášejí to magické slovo "yes," když jsme poslouchali jejich hlasy na rádiových vlnách ze vzdálenosti tisíců kilometrů. Tančili jsme ? ale věděli jsme, že před námi leží bitevní pole. [ve svých pamětech popisuje jak se cítil, když se dozvěděl o schválení plánu OSN na rozdělení Palestiny]

 
Moše Dajan
 

Moje žena a já jsme se v posledních čtyřiceti letech pokoušeli dvakrát nebo třikrát spolu posnídat, ale bylo to tak nepříjemné, že jsme toho museli nechat.

 
Winston Churchill
 

Člověk by měl málo mluvit s lidmi a velmi mnoho se sebou samým.

 
Jaromír John
© 2009–2019Citáty Ochrana údajů | Kontakt