Sobota, 20. duben 2024 | Svátek má Marcela Text je dostupný pod licencí CC BY-SA 3.0 | Přihlášení

Ferdinand Peroutka

« Všechny citáty autora
 

Filozofové zhusta propadají stavu, kdy ztrácejí hmat pro svět a dívají se na život abstraktně jako na šachovou partii. Svěřit se vládě těchto filozofů znamenalo by něco takového jako klást dynamit k základům všech institucí.

 
Ferdinand Peroutka

» Ferdinand Peroutka - zobrazit všechny citáty »



Zdroj: (přesný zdroj nebo překladatel tohoto citátu nebyl dosud identifikován, prosíme dodatečně uvést do komentářů)


Štítky: Citáty Ferdinand Peroutka, Rio Ferdinand quotes, citáty o životě, citáty o světě, autoři od písmene P


Podobné citáty

 

Život je šachovou partií.

 
Miguel de Cervantes
 

Kdo si cení své cti tak jako svého těla, toho lze pověřit vládou. Kdo miluje lid tak jako své tělo, tomu lze svěřit říši.

 
Lao-c’
 

Život je pro mne něco jako uhořívající svíce. Něco jako úžasná pochodeň, která se mi na okamžik dostala do rukou a já ji chci donutit planout co nejjasněji, než ji předám dalším pokolením.

 
George Bernard Shaw
 

S láskou je to jako s ledvinovou kolikou. Dokud tě nepostihne záchvat, nedokážeš si něco takového ani představit. A když ti někdo vypráví, nevěříš.

 
Andrzej Sapkowski
 

Snášet život zůstává přece první povinností všech žijících. Iluze ztrácejí jakoukoli hodnotu, jestliže nám v tom překáží.

 
Sigmund Freud
 

Nešťastný muž, který nemůže snést svou ženu, kterou si zvolil ze všech žen na světě, nedodá si odvahy, aby se k ní vrátil a hleděl ji snést, ale dodá si odvahy a zvolí si ženu jinou, kterou možná, až přijde čas, zase odmítne jako nesnesitelnou. A ve všech těchto případech je důvod stejný - že je člověk nešťastný. Patrně je nešťastný, protože je abnormální, hlavní však je, že mu je dovoleno uvolnit všeobecné pouto, jež poutalo milióny jiných, normálních. Protože sám uvázl v doupěti, smí v něm hrabat jako králík a odkopávat celé okolí.

 
Gilbert Keith Chesterton
© 2009–2019Citáty Ochrana údajů | Kontakt