Pátek, 19. duben 2024 | Svátek má Rostislav Text je dostupný pod licencí CC BY-SA 3.0 | Přihlášení

Elsa Trioletová

« Všechny citáty autora
 

Člověk nemusí být Napoleonem, aby závisel na válkách a revolucích, politika byla často základem osudů velmi obyčejných lidí.

 
Elsa Trioletová

» Elsa Trioletová - zobrazit všechny citáty »



Zdroj: (přesný zdroj nebo překladatel tohoto citátu nebyl dosud identifikován, prosíme dodatečně uvést do komentářů)


Štítky: Citáty Elsa Trioletová, Elsa Schiaparelli quotes, citáty o člověku, citáty o osudu, citáty o válce, autoři od písmene T


Podobné citáty

 

Politika je úchylka obyčejných lidí, kteří - pokud v ní uspějí - stávají se důležitými v očích ještě obyčejnějších lidí.

 
G. Nathan
 

Samota nemusí byť zlá, ak má človek o čom premýšľať. Duchovný život samotu veľmi vypĺňa.

 
František Mikloško
 

Politika byla nejprve umění jak bránit lidem, aby si hleděli svých věcí. Později k tomu přistoupilo umění nutit lidi rozhodovat o věcech, kterým nerozumějí.

 
Paul Valéry
 

Číst psychologický příběh o nešťastném manželství dvou lidí, kteří se rozvádějí, je pro mne smrtelnou nudou, to si raději přečtu dobrou detektivku od Chandlera. Na druhé straně kniha nemusí mít příběh k tomu, aby byla poutavá a aby nebyla nudná.

 
Michal Ajvaz
 

Pro svého psa je každý člověk Napoleonem. Odtud ta stálá obliba psů.

 
Aldous Huxley
 

Naše zahraniční politika byla tak pro-izraelská, že jsme se odcizili Arabům, avšak naše energetická politika nás učinila závislími na arabské ropě. (1994, o ropné krizi v 70. letech) [Our foreign policy was so pro-Israel that we alienated the Arabs, yet our energy policy, such as it was, made us dependent on Arab oil.]

 
James Elmer Akins
© 2009–2019Citáty Ochrana údajů | Kontakt