Pondělí, 17. červen 2024 | Svátek má Adolf Text je dostupný pod licencí CC BY-SA 3.0 | Přihlášení

André Maurois

« Všechny citáty autora
 

Muž, který příliš miluje ženy, není nevěrný proto, že touží po opaku, nýbrž proto, že nenalézá na světě tu jedinou ženu, jež by se podobala obrazu, který si o ženě utvořil.

 
André Maurois

» André Maurois - zobrazit všechny citáty »



Zdroj: (přesný zdroj nebo překladatel tohoto citátu nebyl dosud identifikován, prosíme dodatečně uvést do komentářů)


Štítky: Citáty André Maurois, Andre Maurois quotes, citáty o lásce, citáty o mužích a ženách, citáty o nevěře, citáty o světě, autoři od písmene M


Podobné citáty

 

Láska se nikdy nechodí dívat do matriky. Nikdo nemiluje ženu proto, že je tak a tak stará, proto, že je krásná nebo ošklivá, hloupá nebo duchaplná. Miluje, protože miluje.

 
Honoré de Balzac
 

Člověk vždy touží po opaku toho, co právě miluje.

 
Carlo Goldoni
 

Muži se žení proto, že jsou unaveni. Ženy se vdávají proto, že jsou zvědavé a touží po nových zážitcích. A tak se tedy oba zklamou.

 
Díogenés ze Sinópé
 

Je snadné rozlišit romantickou ženu od praktické, neboť jedna touží být Julií proto, aby ji stvořil Shakespeare, a druhá proto, aby pro ni zemřel Romeo: ale je těžké rozlišit, co z toho je romantické, a co praktické.

 
Zdeňka Ortová
 

Politik sedící na vrcholu moci tam není proto, aby se na druhé díval zpatra nýbrž proto, aby ukazoval cestu.

 
Jan Berwid-Buquoy
 

Moudrý muž si má počínat jako lukostřelec: aby zasáhl příliš vzdálený cíl, namíří raději mnohem výš, nikoli však proto, aby šíp vyletěl vysoko, nýbrž proto, aby vyšším zamířením spíše zasáhl zvolený cíl.

 
Niccolo Machiavelli
© 2009–2019Citáty Ochrana údajů | Kontakt