Sobota, 27. červenec 2024 | Svátek má Věroslav Text je dostupný pod licencí CC BY-SA 3.0 | Přihlášení

Albert Einstein

« Všechny citáty autora
 

Hra je jeden z nejefektivnějších způsobů, jak zjednodušit život. Přesně to jsme dělali jako děti, ale v dospělosti jsme si hrát zapomněli.

 
Albert Einstein

» Albert Einstein - zobrazit všechny citáty »



Zdroj: (přesný zdroj nebo překladatel tohoto citátu nebyl dosud identifikován, prosíme dodatečně uvést do komentářů)


Štítky: Citáty Albert Einstein, Albert Einstein quotes, citáty o životě, citáty o rodičích a dětech, autoři od písmene E


Podobné citáty

 

Jsme celkem hrdí na to, co jsme dokázali. Riskovali jsme. Některé z těch věcí rozzářily svět, jiné ne. Ale byly to naše chyby. Dělali jsme si, co jsme chtěli.

 
Brian May
 

Pane Klausi, ekonomickou přestavbu jsme zahájili my komunisté a dělali jsme ji lépe.

 
Zdeněk Hába
 

Protože se rodíme jako děti a rozličně jsme soudili o smyslových věcech, dříve než jsme dosáhli plného užívání rozumu, jsme odváděni od poznání pravdy mnoha předsudky. Těchto předsudků se můžeme zbavit, jak se zdá, jen tak, že budeme jednou v životě pochybovat o všem, v čem nalezneme sebemenší podezření nejistoty.

 
René Descartes
 

Souhrn našich znalostí sestává z toho, co jsme se naučili a z toho, co jsme zapomněli.

 
Maria von Ebner-Eschenbachová
 

Opravdová podstata a jednoduchost života lidského v dobách prvotních měla v sobě alespoň tu přednost, že mohl žíti v přírodě stále jako host. Když se posilnil pokrmem a spánkem, pomýšlel na další cestu. Svět mu byl takřka stanem a on se buď províjel údolími, nebo procházel rovinami, zlézal horské vrcholy. Ale běda! Lidé se stali nástroji svých nástrojů. Člověk, který si beze všeho trhal ovoce, když měl hlad, se stal farmářem, a kdo si vybral za přístřeší strom, byl domácím pánem. My už nerozbíjíme své ležení jenom na noc, nýbrž usadili jsme se na zemi a zapomněli na nebesa. Přijali jsme křesťanství jenom jako zlepšený způsob zemědělství. Vystavěli jsme si pro život vezdejší rodinné obydlí a pro to, co přijde potom, rodinný hrob.

 
Henry David Thoreau
 

Cítili jsme, že diváci, zvláště děti, podobně jako zvířata, jsou roztomilá a drobná. A myslím, že spíš dlužíme za tuto myšlenku Charlie Chaplinovi. Hledali jsme něco líbivého a přemýšleli jsme o malé myšce, která by měla něco z Chaplinovy nedočkavosti - malý kamarád, který se snaží o své maximum. - Walt Disney o Mikey Mouseovi

 
Charlie Chaplin
© 2009–2019Citáty Ochrana údajů | Kontakt