Pondělí, 17. červen 2024 | Svátek má Adolf Text je dostupný pod licencí CC BY-SA 3.0 | Přihlášení

Zdeněk Seydl

« Všechny citáty autora
 

Šilhavý nemůže přece - dávat směrnice

 
Zdeněk Seydl

» Zdeněk Seydl - zobrazit všechny citáty »



Zdroj: (přesný zdroj nebo překladatel tohoto citátu nebyl dosud identifikován, prosíme dodatečně uvést do komentářů)


Štítky: Citáty Zdeněk Seydl, Anonymous quotes, autoři od písmene S


Podobné citáty

 

Člověk přece nemůže trvale žít z ledniček, politiky, financí a křížovek. Člověk to prostě nemůže. Člověk přeci nemůže žít bez básní, bez barev, bez lásky.

 
Antoine de Saint-Exupéry
 

Není nic. Je-li přece něco, člověk to nemůže poznat. Lze-li to přece poznat, nelze to bližšímu sdělit a vysvětlit.

 
Gorgiás
 

"Nemyslíš si, že mě zastřelí, že ne, kamaráde? Přece člověka nezastřelí, když vlastně nic neudělal - jenom za myšlenky, kterým se nemůže ubránit? Já vím, že člověka spravedlivě vyslechnou. Ach, v tomhle já jim důvěřuju! Přece mají o mně záznamy, ne? Ty přece víš, jaký jsem byl. Vlastně ne špatný chlap. Ne moc chytrý, samozřejmě, ale snaživý. Já se přece snažil udělat pro Stranu všechno, no ne? Vyváznu z toho s pěti lety, nemyslíš? Anebo možná s deseti? Chlap jako já by mohl být v pracovním táboře docela užitečný. Přece by mě nezastřelili jen za to, že jsem jednou vyjel z kolejí?"

 
George Orwell
 

Keď milujeme, nie je nič lepšie ako dávať, stále dávať: život, myšlienky, telo, všetko, čo človek má, a cítiť, že dávam, a všetko vsadiť na to, aby som mohol dávať čoraz viac.

 
Guy de Maupassant
 

Když milujeme, není nic lepšího než dávat, pořád dávat, život, myšlenky, tělo, všechno, co člověk má. A cítit, že dávám, a všechno vsadit na to, abych mohl dávat stále víc.

 
Guy de Maupassant
 

Když milujeme, není nic lepšího dávat než pořád dávat, život, myšlenky, tělo, všechno, co člověk má. A cítit, že dávám, a všechno vsadit na to, abych mohl dávat stále víc.

 
Guy de Maupassant
© 2009–2019Citáty Ochrana údajů | Kontakt