Pondělí, 17. červen 2024 | Svátek má Adolf Text je dostupný pod licencí CC BY-SA 3.0 | Přihlášení

Thomas Feverel Merton

« Všechny citáty autora
 

Začiatok pokory je zároveň začiatkom požehnania a dovŕšenie pokory je dokonalosťou každej radosti.

 
Thomas Feverel Merton

» Thomas Feverel Merton - zobrazit všechny citáty »



Zdroj: (přesný zdroj nebo překladatel tohoto citátu nebyl dosud identifikován, prosíme dodatečně uvést do komentářů)


Štítky: Citáty Thomas Feverel Merton, Thomas Merton quotes, autoři od písmene M


Podobné citáty

 

Rozdíl mezi mnou a většinou takzvaných ateistů je pocit naprosté pokory před neuchopitelným tajemstvím a harmonií kosmu.

 
Albert Einstein
 

Usilujte sa vždy spájať lásku s pokorou, lebo bez pokory sa neobídu ani ľudia, ktorí sú už dobre zachodení na ceste dokonalosti.

 
František Saleský
 

My dirigenti jsme taková zvláštní kombinace sebevědomí a pokory. Sebevědomí potřebujeme před orchestrem, pokoru pak před skladatelem, jehož dílo studujeme… .

 
Václav Talich
 

Poslanec Miroslav Kalousek: K onomu vzájemnému napadání, které beru sportovně, pane kolego, jsem ochoten připustit v rámci pokory parlamentní diskuse, že já se občas opiji a vy se chováte jako debil. Rozdíl mezi námi je v tom, že já jsem schopen se z toho do druhého dne vyspat. 63. schůze Poslanecké sněmovny, 24. 9. 2009 psp.cz

 
David Rath
 

K onomu vzájemnému napadání, které beru sportovně, pane kolego, jsem ochoten připustit v rámci pokory parlamentní diskuse, že já se občas opiji a vy se chováte jako debil. Rozdíl mezi námi je v tom, že já jsem schopen se z toho do druhého dne vyspat. (na adresu poslance ČSSD Davida Ratha) 63. schůze Poslanecké sněmovny, 24. 9. 2009 psp.cz

 
Miroslav Kalousek
 

Neustále povzbudzujte sestry, aby boli pokorné, poslušné, aby milovali prácu, aby jednali s poctivými úmyslami, aby boli úprimné a poctivé vo všetkom. Nech sú stále veselé, napomínajte vždy s láskou, ale chyby neospravedlňujte. Hneď napravená chyba je často ničím, ale keď sa nechá, zapustí korene a stojí to mnoho úsilia sa jej zbaviť. Buďte veselé, nemajte strach, keď sa vám nepodarí zlepšiť chyby hneď, bojujte s nimi rozhodne, ale nikdy sa s nimi nezmierujte. Odvahu a veľkú dôveru v Boha a ducha pokory a uvidíte, že všetko pôjde dobre.

 
Maria Dominika Mazzarellová
© 2009–2019Citáty Ochrana údajů | Kontakt