Pátek, 26. duben 2024 | Svátek má Oto Text je dostupný pod licencí CC BY-SA 3.0 | Přihlášení

Samuel Johnson

« Všechny citáty autora
 

Na toho, jenž dobrovolně trpí nevědomosti, padá vina za všechny zločiny z nevědomosti, stejně jako na toho, kdo zhasl světla majáku, padá vina za všechna ztroskotání.

 
Samuel Johnson

» Samuel Johnson - zobrazit všechny citáty »



Zdroj: (přesný zdroj nebo překladatel tohoto citátu nebyl dosud identifikován, prosíme dodatečně uvést do komentářů)


Štítky: Citáty Samuel Johnson, Samuel Johnson quotes, citáty o bolesti, autoři od písmene J


Podobné citáty

 

Míval jsem kdysi přání, abych během života ochutnal všechna vína, co jich zde roste, tak jako jsem si přál poznat všechny země, co jich ve světě naděláno. Ani jedno, ani druhé přání se mi dosud ovšem nesplnilo, ale od té doby, co jsem poznal odbornou terminologii znaků vína, mívám pokušení vymýšlet dokonce nové druhy vín.

 
Karel Čapek
 

Je cesta moudrosti a cesta nevědomosti. Jsou od sebe odděleny a vedou k různým cílům...Setrvávajíce v nevědomosti a považující se za moudré a učené, hlupáci bloudí sem a tam jako slepci vedení slepcem.

 
Načikétas
 

Židy celého světa čeká holocaust, a všechny ty příšerné lži, které říkají o lidech jako Němci za druhé světové války - všechna ta spielbergovská překrucování toho, co se skutečně stalo - se jednou Židům vrátí, a já nechci být u toho, až se to stane.

 
Ernst Zündel
 

Manželství vzniká z lásky stejně jako ocet z vína.

 
George Gordon Byron
 

Omyly nejsou vůbec věcí nás lékařů, je to vždycky vina toho, kdo zemřel.

 
Moliere
 

Nenastal ještě čas konečných soudů, čím jsi tu byl - to nelze určit snadno: snad větví, která pluje v divokém proudu, snad kamenem, jenž právě padá na dno.

 
Jarosław Iwaszkiewicz
© 2009–2019Citáty Ochrana údajů | Kontakt