Pondělí, 17. červen 2024 | Svátek má Adolf Text je dostupný pod licencí CC BY-SA 3.0 | Přihlášení

Samuel (biblia)

« Všechny citáty autora
 

Dávid vzal si do ruky svoju palicu, z potoka si vybral päť hladkých kameňov... A Filištínec hovoril Dávidovi: "Čo som pes, že ideš proti mne s palicou?" A preklínal Dávida svojimi bohmi... Ale Dávid odpovedal Filištíncovi: "Ty ideš proti mne s mečom, kopijou a oštepom, ja však idem proti tebe v mene Pána zástupov, Boha izraelských šíkov, ktorého si hanobil. (1. Sam 17,43-45)

 
Samuel (biblia)

» Samuel (biblia) - zobrazit všechny citáty »



Zdroj: (přesný zdroj nebo překladatel tohoto citátu nebyl dosud identifikován, prosíme dodatečně uvést do komentářů)


Štítky: Citáty Samuel (biblia), Samuel Adams quotes, citáty o Bohu, autoři od písmene S


Podobné citáty

 

Dávid (biblia) vzal si do ruky svoju palicu, z potoka si vybral päť hladkých kameňov... A Filištínec hovoril Dávidovi: "Čo som pes, že ideš proti mne s palicou?" A preklínal Dávida svojimi bohmi... Ale Dávid odpovedal Filištíncovi: "Ty ideš proti mne s mečom, kopijou a oštepom, ja však idem proti tebe v mene Pána zástupov, Boha izraelských šíkov, ktorého si hanobil. (Samuel (biblia))

 
Dávid (biblická postava)
 

"Nechci pana prezidenta z ničeho vinit, ale v době, kdy takhle vystoupil, vyšel průzkum, podle nějž 93 % obyvatel vyjádřilo své silné výhrady proti Romům. Myslím, že prezident i premiér by se … tu a tam měli postavit proti mínění svých spoluobčanů a vzdělávat je." (Reakce na tvrzení Václava Klause, že se Romům v koncentračním táboře Lety "vlastně nic moc nedělo", červenec 2005.)

 
Jiří Paroubek
 

Vravel Ash Shaibani: Spýtal som sa Abdullaha bin Abi Aufa: "Schvaľoval Allahov posol trest Rajam (ukameňovanie k smrti)?" Odpovedal: "Hej". Spýtal som sa: "Pred zjavením súry Ar-Nur, alebo po ňom?" On odpovedal: "Neviem".

 
Mohamed
 

"Osmdesát procent médií je proti nám, ti Steigerwaldové a Mášové proti nám vedou válku, a jedna z prvních věcí, kterou přijmeme po volbách, bude nový tiskový zákon, který tyhle balkánské poměry změní," prohlásil po Grossově rezignaci rozzlobený premiér Jiří Paroubek (ČSSD). (září 2005, mj. Respekt č. 39/05)

 
Jiří Paroubek
 

Život je boj, ne však proti hříchu, ani proti síle peněz, ani proti zlovolnému živočišnému magnetizmu, ale proti vodíkovým iontům.

 
Henry Louis Mencken
 

(Únor 1948 bylo) "...masové vystoupení lidí proti tehdejšímu zmatku ve společnosti, které bylo v souladu s ústavou." Odpověď na otázku MF Dnes: "Jak třeba hodnotíte únor 1948?", 27. 2. 2007, citace z kscm.cz

 
Vojtěch Filip
© 2009–2019Citáty Ochrana údajů | Kontakt