Pátek, 26. duben 2024 | Svátek má Oto Text je dostupný pod licencí CC BY-SA 3.0 | Přihlášení

Matka Tereza

« Všechny citáty autora
 

Mnoho ľudí sa veľmi zaujíma o deti v Indii a Afrike, kde ich veľa umiera na podvýživu, hlad atď. Ale milióny iných umierajú z vôle svojej vlastnej matky. A v tom je dnes najväčšia prekážka mieru: lebo ak je matka schopná a ochotná zabiť vlastné dieťa, čo bráni tomu, aby som zabil ja teba a ty mňa? Medzi tým nie je žiadny rozdiel.

 
Matka Tereza

» Matka Tereza - zobrazit všechny citáty »



Zdroj: (přesný zdroj nebo překladatel tohoto citátu nebyl dosud identifikován, prosíme dodatečně uvést do komentářů)


Štítky: Citáty Matka Tereza, Anonymous quotes, citáty o člověku, citáty o rodičích a dětech, citáty o jídle a hladu, autoři od písmene T


Podobné citáty

 

"Nikdy neexistoval civilizovaný národ inej než bielej pleti, dokonca ani jedinec, ktorý by vynikal vo vynaliezavosti či myslení. (...) Taký jednotný a stály rozdiel nemohol nastať, v tak veľa krajinách a obdobiach, keby príroda sama nevytvorila rozdiel medzi týmito rasami ľudí. Nehovoriac o našich kolóniách, existujú čierni otroci roztrúsení po celej Európe, z ktorých žiadny nikdy nevynašiel nič pozoruhodné; hoc ľudia z nízkych vrstiev spomedzi nás, bez vzdelania, často vystúpia do popredia a presadia sa v každom obore." [Podľa: Morton, Eric (2002). RACE AND RACISM IN THE WORKS OF DAVID HUME. Journal on African Philosophy: 1]

 
David Hume
 

Ak sa chcete stať spisovateľom, musíte na rozdiel od ostatných robiť dve veci: veľa čítať a veľa písať. Pokiaľ viem, nedá sa tomu vyhnúť a žiadna skratka neexistuje.

 
Stephen King
 

Deti nemôžeme stvárňovať podľa svojej vôle. Musíme ich mať, milovať a vychovávať čo najlepšie a inak ich nechať na pokoji.

 
Johann Wolfgang Goethe
 

Vrchol sebezapření je, když matka připustí, že i jiné matky mají hezké, chytré a hodné děti.

 
Oldřich Fišer
 

Otec a matka majú mnoho práce a nemajú na dieťa čas ... toto sú veci, ktoré ničia mier.

 
Matka Tereza
 

Prekážka je stimulom vôle k moci.

 
Friedrich Nietzsche
© 2009–2019Citáty Ochrana údajů | Kontakt