Pondělí, 17. červen 2024 | Svátek má Adolf Text je dostupný pod licencí CC BY-SA 3.0 | Přihlášení

Marcus Tullius Cicero

« Všechny citáty autora
 

V bolesti není nic bolestnějšího než to, potlačuje-li se její projev. Slzy, jež polykáme, jsou mnohem trpčí těch, které proléváme.

 
Marcus Tullius Cicero

» Marcus Tullius Cicero - zobrazit všechny citáty »



Zdroj: (přesný zdroj nebo překladatel tohoto citátu nebyl dosud identifikován, prosíme dodatečně uvést do komentářů)


Štítky: Citáty Marcus Tullius Cicero, Cicero quotes, citáty o bolesti, autoři od písmene C


Podobné citáty

 

Láska je věčná - její projev se může změnit, ale nikdy její podstata. Láska dovolí vidět mnohé věci klidněji, protože jen s tímto klidem se může něco podařit.

 
Vincent van Gogh
 

Láska je věčná - její projev se může změnit, ale nikdy její podstat. Láska dovolí vidět mnohé věci klidněji, protože jen s tímto klidem se může něco podařit.

 
Vincent van Gogh
 

Jizvy, které máš zvenku a jdou vidět tak určitě bolí. Ale jizvy, které máš skryté v duši, jizvy, které ti způsobila láska bolí mnohem mnohem víc.

 
Neznámý autor
 

V manželství není větších chyb než těch, které se opakují.

 
Jean Paul
 

Úvahy Sama Křepelky: Hrdinské věci ze starých příběhů a písniček, pane Frodo; říkával jsem jim dobrodružství. Myslíval jsem si, že jsou to věci, jaké ti báječní lidé z vyprávění chodí hledat, protože chtějí, protože jsou vzrušující a život je trochu nezáživný, takový sport, řeklo by se. Ale v příbězích, na kterých doopravdy záleží, které si jeden pamatuje, v těch to tak vůbec není. Do těch jako když lidi obyčejně prostě spadnou - vede tudy jejich cesta, jak jste říkal. A řekl bych, že měli spoustu možností, jako my, obrátit se zpátky - jenomže to neudělali. Dvě věže, kap. Schody Cirith Ungolu

 
John Ronald Reuel Tolkien
 

Orwell se obával těch, kteří by zakázali knihy. Huxley se obával, že by nebyl důvod knihy zakazovat, protože by nebyl nikdo, kdo by chtěl nějakou číst. Orwell se obával těch, kteří by nám odpírali informace. Huxley se obával těch, kteří by nám jich dali tolik, že by nás uvrhli do pasivity a egoismu. Orwell se obával toho, že by byla pravda před námi skryta. Huxley se obával toho, že by pravda utonula v moři bezvýznamnosti. Orwell se obával, že se staneme nesvobodnou kulturou. Huxley se obával, že se staneme kulturou zcela zaujatou obdobou smyslových filmů, heče peče a her s odstředivým míčem. Jak Huxley poznamenal v Brave New World Revisited, zastánci občanských svobod a racionalisté, kteří vždy varují před tyranií, zapomněli na téměř nekonečnou lidskou touhu po rozptýlení. Huxley dodává, že v 1984 jsou lidé ovládáni způsobovanou bolestí. V Konci civilizace jsou ovládáni způsobovanou rozkoší. Ve zkratce, Orwell se obával, že nás zničí to, co nenávidíme. Huxley se obával, že nás zničí to, co milujeme.

 
Aldous Huxley
© 2009–2019Citáty Ochrana údajů | Kontakt