Úterý, 22. říjen 2024 | Svátek má Sabina Text je dostupný pod licencí CC BY-SA 3.0 | Přihlášení

Luis Cernuda

« Všechny citáty autora
 

Vdaka tebe teraz v sebe objavujem ozvenu toho dávneho človeka, akým som bol a ktorého som svojími mladickymi zradami sám pošpinil.

 
Luis Cernuda

» Luis Cernuda - zobrazit všechny citáty »



Zdroj: (přesný zdroj nebo překladatel tohoto citátu nebyl dosud identifikován, prosíme dodatečně uvést do komentářů)


Štítky: Citáty Luis Cernuda, Luis Barragan quotes, citáty o člověku, citáty o mládí a stáři, autoři od písmene C


Podobné citáty

 

Láska je jediný prostriedok poznávania, lebo odpoveď na moju otázku je v zjednotení sa s druhým. V druhom nachádzam a objavujem nielen seba; objavujem dvoch. Objavujem človeka.

 
Erich Fromm
 

Dávid vzal si do ruky svoju palicu, z potoka si vybral päť hladkých kameňov... A Filištínec hovoril Dávidovi: "Čo som pes, že ideš proti mne s palicou?" A preklínal Dávida svojimi bohmi... Ale Dávid odpovedal Filištíncovi: "Ty ideš proti mne s mečom, kopijou a oštepom, ja však idem proti tebe v mene Pána zástupov, Boha izraelských šíkov, ktorého si hanobil. (1. Sam 17,43-45)

 
Samuel (biblia)
 

Dávid (biblia) vzal si do ruky svoju palicu, z potoka si vybral päť hladkých kameňov... A Filištínec hovoril Dávidovi: "Čo som pes, že ideš proti mne s palicou?" A preklínal Dávida svojimi bohmi... Ale Dávid odpovedal Filištíncovi: "Ty ideš proti mne s mečom, kopijou a oštepom, ja však idem proti tebe v mene Pána zástupov, Boha izraelských šíkov, ktorého si hanobil. (Samuel (biblia))

 
Dávid (biblická postava)
 

Okrem toho človeka, ktorého milujeme, nám je celé ľudstvo ľahostajné.

 
Bettina von Arnim
 

Věrně miluj toho, kdo miluje tebe, nikdy nezklam toho, kdo nezklame tebe.

 
Neznámý autor
 

Věci kolem tebe jsou jen obrazem toho, co máš v sobě. A co máš v sobě, je jen obrazem toho, co je kolem tebe. Kdykoliv se proto vydáš do labyrintu okolního světa, vydáváš se na cestu sám sebou. A to je mnohdy setsakra nebezpečná cesta. (Kafka na pobřeží)

 
Haruki Murakami
© 2009–2019Citáty Ochrana údajů | Kontakt