Sobota, 27. červenec 2024 | Svátek má Věroslav Text je dostupný pod licencí CC BY-SA 3.0 | Přihlášení

Lawrence M. Gould

« Všechny citáty autora
 

Einstein jednou odpověděl na dotaz, jak dospěl k teorii relativity: "Zapochyboval jsem o jednom axiomatu".

 
Lawrence M. Gould

» Lawrence M. Gould - zobrazit všechny citáty »



Zdroj: (přesný zdroj nebo překladatel tohoto citátu nebyl dosud identifikován, prosíme dodatečně uvést do komentářů)


Štítky: Citáty Lawrence M. Gould, Jay Gould quotes, autoři od písmene G


Podobné citáty

 

Takže Einstein sa mýlil, keď povedal "Boh nehrá kocky." Uvažovanie o čiernych dierach nasvedčuje, že Boh nielenže hrá kocky, ale občas ich hádže aj tam, kde ich nikto nemôže vidieť. [So Einstein was wrong when he said "God does not play dice". Consideration of black holes suggests, not only that God does play dice, but that He sometimes confuses us by throwing them where they cant be seen. (en)]

 
Stephen Hawking
 

Byl to obchodník s patentními pilulkami utišujícími žízeň. Když člověk jednu polkne nemusí týden pít. "Proč to prodáváš?" zeptal se malý princ. "Je to velká úspora času," odpověděl obchodník. "Znalci to vypočítali. Ušetří se padesát tři minuty za týden." "A co udělá s těmito padesáti třemi minutami?" "Co kdo chce..." Kdybych já měl padesát tři minuty nazbyt, řekl malý princ, šel bych docela pomaloučku ke studánce...

 
Antoine de Saint-Exupéry
 

"Kdo tě udal?" zeptal se Winston. "Moje dcerka," řekl Parsons s jakousi žalostnou pýchou. "Poslouchala klíčovou dírkou. Slyšela, co jsem říkal, a hned na druhý den si to štrádovala k patrole. Na takovýho prcka je to výkon, co? Vůbec jí to nemám za zlý. Fakticky jsem na ni pyšný. Každopádně to dokazuje, že jsem ji vychovával ve správném duchu."

 
George Orwell
 

"V nemocnici mají specialistu psychiatra, a ten mě vyšetřil a tohle je jeho diagnóza. Jsem skutečně duševně chorý." "No a?" "Jaký no a?" Yossariana mátlo, že to doktoru Daneekovi stále nedochází. "Nechápete, co to znamená? Teď mě už beze všeho můžete vyřadit z bojové služby a poslat domů. Přece nebudou posílat na smrt duševně chorýho člověka!" "A kdo jiný by šel?"

 
Joseph Heller
 

Sokrates dotázán, zda muž se má oženit či nikoli, odpověděl: "Ať uděláte to či ono, budete litovat.".

 
Sókratés
 

My také máme v ústavě jakousi část, kterou Vy nazýváte Bill of Rights -reakce na poznámky profesorů Holma a Einsteina, že "zákony respektují demokratické principy, ústava zaručující svobodu a práva občanů, stejně jako vytvoření vládních orgánů, které neporušují zákony a ústavu, jsou v USA (ale i v demokraciích obecně) podstatně důležitější než otázky ekonomické" -komentář Václava Bukáče: Profesor Einstein řekl, že tato část ústavy ČR má jiné znění. Pan Klaus odporoval, že znění české ústavy je podobné. Na to pan Einstein řekl, že má kopii ústavy ČR nahoře v kanceláři a může ji panu Klausovi přinést, což přítomné posluchače pobavilo. Pan Klaus odpověděl, že to není třeba.

 
Václav Klaus
© 2009–2019Citáty Ochrana údajů | Kontakt