Pondělí, 17. červen 2024 | Svátek má Adolf Text je dostupný pod licencí CC BY-SA 3.0 | Přihlášení

John Lennon

« Všechny citáty autora
 

Každý září jako měsíc, jako hvězdy, jako slunce. Každý září. Přidej se.

 
John Lennon

» John Lennon - zobrazit všechny citáty »



Zdroj: (přesný zdroj nebo překladatel tohoto citátu nebyl dosud identifikován, prosíme dodatečně uvést do komentářů)


Štítky: Citáty John Lennon, John Lennon quotes, autoři od písmene L


Podobné citáty

 

Neexistuje žádná lidská ohavnost a abnormalita, která by nebyla vložena do lůna milující matky. Jako Slunce září nad spravedlivými i nespravedlivými a jako těhotné a kojící matky pečují se stejnou láskou o dítka boží i o děti ďábla a nedbají o možné následky, tak jsme i my částmi této zvláštní přírody a stejně jako ona v sobě nosíme nedozírno.

 
Carl Gustav Jung
 

V geopolitice, stejně jako ve fyzice, neexistuje žádná akce bez reakce. Žádné 11. září nebylo. Chci tím říct - naše politika byla taková, že jsme museli pobláznit spoustu lidí v arabském světě, aby se nás snažili vyhodit do vzduchu, protože cítí, že námi páchané zločiny byly spáchány na nich. To přece pochopí každý blbec. A jedním z těch blbců jsem i já.

 
Gore Vidal
 

Tak, jako byli křižáci proniknuti stejnou vírou, tak, jako zde před Vídní kázal Marco d´Aviano: Bůh tomu chce, - tak i my hledíme k budoucnosti se silnou důvěrou, s přesvědčením, že Bůh tomu chce! (11. září 1933 na prvním generálním apelu Vlastenecké fronty)

 
Engelbert Dollfuß
 

Ctnost jak slunce září.

 
Kryštof Harant z Polžic a Bezdružic
 

Hvězdy a pruhy se vznesly nad severním pólem. (telegram z 5. září 1909)

 
Robert Edwin Peary
 

Židé ve svých bohatých dějinách hodně zkusili, ale žádné jejich utrpení nebylo tak hrozné, nesnesitelné a masové, jako je nyní. Naší generaci bylo dopřáno, aby se z hrozného osudu Židů poučila, kam vede antisemitismus … Je pravda, že se každý národ pozná podle toho, jak se chová k Židům, a my jsme se chovali slušně. … Antisemitismus je barbarství a ostuda, které zůstanou vyhrazeny Němcům jako znamení … Musíme si uvědomit, že pro nás…antisemitismus je prvním krokem k pangermanismu, který by nám při druhém kroku vrazil kudlu do zad … Židé na tom dnes jsou nejhůře. V polských ghettech je to ještě horší než v Dachau a Oranienburgu. Proto vás prosím, pomáhejte jim, jak můžete. (Londýn, 29. září 1943 na Roš ha-šana)

 
Jan Masaryk
© 2009–2019Citáty Ochrana údajů | Kontakt