Pondělí, 17. červen 2024 | Svátek má Adolf Text je dostupný pod licencí CC BY-SA 3.0 | Přihlášení

Jerome Klapka Jerome

« Všechny citáty autora
 

Pes je velmi neprozřetelný. Nikdy se nestará o to, máte-li pravdu nebo ne, neptá se, jste-li bohat či chud. Jste jeho kamarád... Drží se vás stále, aby vás potěšil, bděl nad vámi, a v krajním případě dal za vás i svůj život. Bláhový pes, bez rozumu a bez duše.

 
Jerome Klapka Jerome

» Jerome Klapka Jerome - zobrazit všechny citáty »



Zdroj: (přesný zdroj nebo překladatel tohoto citátu nebyl dosud identifikován, prosíme dodatečně uvést do komentářů)


Štítky: Citáty Jerome Klapka Jerome, Jerome K. Jerome quotes, citáty o životě, citáty o mládí a stáři, citáty o moudrosti, citáty o penězích, citáty o pravdě, autoři od písmene J


Podobné citáty

 

Je to váš přítel, váš společník, váš obránce, váš pes. Vy jste jeho život, jeho láska, jeho vůdce. Bude váš, věrný a oddaný, do posledního úderu srdce. Jste mu povinován zasloužit si takovou oddanost.

 
Neznámý autor
 

Také vy jste cestoval? To tedy vážně máte proč být smutný. Asi jste prodal, co jste měl, abyste se mohl podívat, co mají jiní. Mít zhlédnuto kdeco a nemít nic, to znamená oči bohaté a kapsu prázdnou.

 
William Shakespeare
 

Esperanto byl pro mne velmi užitečný jazyk, protože ať jste se dostali kamkoliv, vždycky jste tam našli někoho, s kým jste si mohli pohovořit.

 
George Soros
 

Máte-li jedno dítě, jste rodič. Máte-li dvě, jste rozhodčí.

 
David Frost
 

Soudit o duši a rozumu ženy, když jste si s ní zatancovali mazurku, je totéž, jako soudit o názorech a citech novináře, když jste si přečetli jeden jeho článek.

 
Michail Jurjevič Lermontov
 

"Jste ochotní obětovat svoje životy?" "Ano." "Jste ochotní vraždit?" "Ano." "Páchat sabotážní činy, které mohou způsobit smrt stovek nevinných lidí?" "Ano." "Zradit svou vlast cizí mocnosti?" "Ano." "Jste ochotní podvádět, falšovat, vydírat, kazit děti, distribuovat návykové drogy, podporovat prostituci, rozšiřovat venerické nemoci - dělat cokoli, co by mohlo demoralizovat Stranu a oslabit její moc." "Ano." "Kdyby například sloužilo našim zájmům vychrstnout dítěti do tváře kyselinu sírovou - jste ochotní to udělat?" "Ano." "Jste ochotní zříci se své totožnosti a žít do konče života jako číšnice nebo přístavní dělník" "Ano." "Jste ochotní spáchat sebevraždu, když vám to nařídíme" "Ano." "Jste ochotní, vy dva, se od sebe oddělit a nikdy už jeden druhého nespatřit" "NE!" vpadla Julie.

 
George Orwell
© 2009–2019Citáty Ochrana údajů | Kontakt