Pátek, 19. duben 2024 | Svátek má Rostislav Text je dostupný pod licencí CC BY-SA 3.0 | Přihlášení

Jean-Paul Marat

« Všechny citáty autora
 

Aby se čelilo skrytým cestám korupce, je důležité, aby voliči využívali svého práva odvolat poslance, který by trvale zanedbával zájmy vlasti, a žádat potrestání poslance, který by zneužil jejich důvěry.

 
Jean-Paul Marat

» Jean-Paul Marat - zobrazit všechny citáty »



Zdroj: (přesný zdroj nebo překladatel tohoto citátu nebyl dosud identifikován, prosíme dodatečně uvést do komentářů)


Štítky: Citáty Jean-Paul Marat, Jean-Paul Marat quotes, citáty o tajemství, citáty o trestu, autoři od písmene M


Podobné citáty

 

Jsem prezident Arabů a Drúzů, stejně jako Židů, a každý kdo popírá jejich práva, do této budovy nevstoupí. [v reakci na militantního a antiarabského poslance Meira Kahaneho, kterému pro jeho rasistické postoje zakázal vstup do prezidentské rezidence]

 
Chajim Herzog
 

Demokracie drží krok s výrobou hotových jídel: není už třeba podplácet voliče, lze koupit hotové poslance.

 
Gabriel Laub
 

Přátelství je šťastný a nezávislý slib, který dáme sami sobě a který přes všechny vášně zájmy, soupeření a náhody mění přirozenou náklonnost v dohodu již předem nezměnitelnou.

 
Alain Robbe-Grillet
 

Pedant je člověk, který má ducha přecpaného spoustou předsudků, rozumování, znalostí a používá toho skoro vždycky tam, kde nemá. Je to člověk, který přizpůsobuje svět svému duchu, místo aby přizpůsoboval svého ducha světu, člověk, který má systém apriorních poznatků.

 
Jean Dutourd
 

11. listopadu 2008 - předseda poslaneckého klubu Národní jednoty Uri Ariel vysvětluje proč odešel ze sálu Knesetu při Olmertově projevu k výročí smrti Jicchaka Rabina [Není poctou Rabinovi - který byl čestným mužem, který uměl převzít zodpovědnost - když osoba, podezřelá z osobní a veřejné korupce, jako Olmert, zneužívá jeho památku při soumraku své vlády.]

 
Ehud Olmert
 

Můžeš a jsi zajisté přesvědčen, že vždycky jen to nejlepší jsem Ti přál a toužil, aby z tebe byl pravý český muž, který by v budoucnosti mohl zdatně pracovat ku povznesení svého národa a své vlasti. Víš dobře, že se na Vás dívám jako na budoucnost svoji, jako na pokračování svého života, na jeho prodloužení ve Vás. Ač musíme býti od sebe vzdáleni v době, kdy dorůstáš v muže a kdy by Ti snad potřebna a mila rada taťkova, očekávám přece, že máš tolik zdravého úsudku, abys neutrpěl škody ve svém vývoji.(Dopis synovi Ladislavu Rašínovi z vězení)

 
Alois Rašín
© 2009–2019Citáty Ochrana údajů | Kontakt