Pátek, 19. duben 2024 | Svátek má Rostislav Text je dostupný pod licencí CC BY-SA 3.0 | Přihlášení

Honoré de Balzac

« Všechny citáty autora
 

Genialita mužova je v tom, dovede-li obratně zachytit odstíny rozkoší lásky, rozvíjet je, dát jim nový sloh a vlastní výraz. Mezi dvěma lidmi, kteří se nemilují, znamená tato genialita nemravnost. Avšak laskání, jež vyvěrá z lásky, není nikdy nemravné.

 
Honoré de Balzac

» Honoré de Balzac - zobrazit všechny citáty »



Zdroj: (přesný zdroj nebo překladatel tohoto citátu nebyl dosud identifikován, prosíme dodatečně uvést do komentářů)


Štítky: Citáty Honoré de Balzac, Honore de Balzac quotes, citáty o lásce, citáty o člověku, citáty o mužích a ženách, citáty o rozkoši, autoři od písmene B


Podobné citáty

 

Manželství je dohoda mezi dvěma lidmi, kteří se pak už často nikdy nedohodnou.

 
Oldřich Fišer
 

Ti, kteří nás milují, nemilují ty, jež my milujeme. Láska mezi lidmi není tedy nic harmonického. Krása je jen v představách. Ve skutečnosti to je jen boj o právo za každou cenu - na život a na smrt.

 
Eduard Bass
 

Genialita je schopnost produktivní reakce proti vlastní výchově.

 
Bernard Berenson
 

Není lásky šťastné nebo nešťastné, není lásky platonické ani ukojené, ani lásky zbytečné, ani lásky povinné. Láska je zvěstovatelka života, činitel vývoje. A tvář země se jí bez ustání mění.

 
Paul Éluard
 

Mezi dvěma lidmi budiž při dobrodiních tento zákon: Jeden by hned zapomněl, co dal, a druhý aby nikdy nezapomněl, že něco dostal.

 
Lucius Annaeus Seneca
 

Mezi dvěma lidmi budiž při dobrodiních tento zákon: Jeden by ihned zapomněl, co dal, a druhý, aby nikdy nezapomněl, že něco dostal.

 
Lucius Annaeus Seneca
© 2009–2019Citáty Ochrana údajů | Kontakt