Pátek, 19. duben 2024 | Svátek má Rostislav Text je dostupný pod licencí CC BY-SA 3.0 | Přihlášení

Erik Satie

« Všechny citáty autora
 

Můj doktor mi vždy říkal, abych kouřil. Vysvětloval mi: "Kuřte, příteli, jinak bude někdo jiný kouřit za vás."

 
Erik Satie

» Erik Satie - zobrazit všechny citáty »



Zdroj: (přesný zdroj nebo překladatel tohoto citátu nebyl dosud identifikován, prosíme dodatečně uvést do komentářů)


Štítky: Citáty Erik Satie, Erik Satie quotes, citáty o přátelství, autoři od písmene S


Podobné citáty

 

"To byste chtěl, aby naše vlast tuhle válku prohrála?" ptal se major Major. "My neprohrajeme. Máme víc mužů, víc peněz a víc materiálu. Kdokoliv z těch deseti miliónů lidí v uniformě mě může nahradit. Někteří lidé umírají v boji, ale mnohem víc jich vydělává prachy a užívá si. Ať se nechá zabít někdo jiný." "Ale co kdyby takhle uvažoval každý, kdo stojí na naší straně?" "Tak bych byl pěknej trouba, kdybych uvažoval nějak jinak, nemyslíte?"

 
Joseph Heller
 

T. G. Masaryk říkal "nebát se a nekrást". To jsme trošku zkrátili na "nebát se krást". Ostatně už za tatíčka Masaryka se zpívalo: "Nade hrade, pode hradem, kradu, kradeš, krade, kradem". Starý kočí v Chýňově říkával: "Pane doktore, rakouský vorel, ten zobal, ale náš lev, ten žere."

 
Karel Schwarzenberg
 

"V nemocnici mají specialistu psychiatra, a ten mě vyšetřil a tohle je jeho diagnóza. Jsem skutečně duševně chorý." "No a?" "Jaký no a?" Yossariana mátlo, že to doktoru Daneekovi stále nedochází. "Nechápete, co to znamená? Teď mě už beze všeho můžete vyřadit z bojové služby a poslat domů. Přece nebudou posílat na smrt duševně chorýho člověka!" "A kdo jiný by šel?"

 
Joseph Heller
 

"Tam" není lepší než "tady". Jakmile se vaše "tam" stane "tady", jednoduše najdete jiné "tam", které bude lepší než "tady".

 
Chérie Carter-Scottová
 

"Demokracie je vláda lidu," vysvětloval Milo. "A lid jsme my, ne? Takže si ty peníze můžeme rovnou nechat a na vládu jako na pouhého zprostředkovatele se vykašlat. Upřímně řečeno, byl bych nejradši, kdyby vláda dala od války vůbec ruce pryč a uvolnila prostor svobodnýmu podnikání. Kdybychom vládě zaplatili, co jí dlužíme, posilovali bychom jenom zbytečně její kontrolní funkci a odrazovali bychom jiný individuální podnikatele od bombardování vlastních lidí a letadel. Brzdili bychom tím jejich iniciativu."

 
Joseph Heller
 

Ono je to jako v tý starý cirkusácký anekdotě, jak říkal ředitel klaunovi: "Klaune, proč ten kůň nezpívá?" A klaun odpoví: "Není mu dáno." A ředitel řekne: "Tak mu dejte!" A v tom je celej vtip umění: komu není dáno, tomu se dát nedá.

 
Jan Werich
© 2009–2019Citáty Ochrana údajů | Kontakt