Sobota, 27. červenec 2024 | Svátek má Věroslav Text je dostupný pod licencí CC BY-SA 3.0 | Přihlášení

Carl Sandburg

« Všechny citáty autora
 

Poézia je premet cez ticho kadencií zoskupený tak, aby toto ticho zámerným usporiadaním ozvien, slabík a vlnových dĺžok narúšal. [Uverejnené v r.1982 v slovenskom preklade jeho zbierky poézie "Chicago". vydal:VSSS]

 
Carl Sandburg

» Carl Sandburg - zobrazit všechny citáty »



Zdroj: (přesný zdroj nebo překladatel tohoto citátu nebyl dosud identifikován, prosíme dodatečně uvést do komentářů)


Štítky: Citáty Carl Sandburg, Carl Sandburg quotes, autoři od písmene S


Podobné citáty

 

Poézia je umenie, ktoré sa uskutočňuje prostredníctvom nesmierne plastického materiálu - ľudskej reči. [Uverejnené v r. 1982 v slovenskom preklade jeho zbierky poézie "Chicago". vydal:VSSS]

 
Carl Sandburg
 

Ticho před narozením, ticho po smrti: život je hluk mezi dvěma neprozkoumatelnými obdobími ticha.

 
Isabel Allendeová
 

Ticho je vždycky součástí krásné hudby. Ticho je vždycky součástí krásného umění. Ticho je vždycky součástí krásného života.

 
Robert Fulghum
 

"V nemocnici mají specialistu psychiatra, a ten mě vyšetřil a tohle je jeho diagnóza. Jsem skutečně duševně chorý." "No a?" "Jaký no a?" Yossariana mátlo, že to doktoru Daneekovi stále nedochází. "Nechápete, co to znamená? Teď mě už beze všeho můžete vyřadit z bojové služby a poslat domů. Přece nebudou posílat na smrt duševně chorýho člověka!" "A kdo jiný by šel?"

 
Joseph Heller
 

"Poprvé jsem pochopil, že velikost modlitby spočívá především v tom, že na ni nepřichází odpověď, a že podobná směna nemá nic společného s nechutným obchodem. A že učit se modlitbě znamená učit se tichu. Že láska začíná teprve tam, kde už nelze čekat žádný dar. Láska je především modlitba a modlitba je ticho."

 
Antoine de Saint-Exupéry
 

"Tam" není lepší než "tady". Jakmile se vaše "tam" stane "tady", jednoduše najdete jiné "tam", které bude lepší než "tady".

 
Chérie Carter-Scottová
© 2009–2019Citáty Ochrana údajů | Kontakt