Pátek, 19. duben 2024 | Svátek má Rostislav Text je dostupný pod licencí CC BY-SA 3.0 | Přihlášení

Thomas Paine

« Všechny citáty autora
 

Pravdě více škodí horlivost jejích zastánců než nevraživost jejích odpůrců.

 
Thomas Paine

» Thomas Paine - zobrazit všechny citáty »



Zdroj: (přesný zdroj nebo překladatel tohoto citátu nebyl dosud identifikován, prosíme dodatečně uvést do komentářů)


Štítky: Citáty Thomas Paine, Thomas Paine quotes, citáty o pravdě, autoři od písmene P


Podobné citáty

 

Pravda trpí často více horlivostí svých zastánců než nevraživostí odpůrců.

 
Thomas Paine
 

Mluvit a urážet je pro jisté lidi totéž. Jsou kousaví a trpící; jejich styl je směsicí absintu a žluči; výsměch, spílání, útoky jim tekou jako sliny. Bylo by pro ně užitečnější, kdyby se narodili němí nebo jako blbci; jejich díl života a ducha jim škodí více, než by jim škodila hloupost.

 
Jean de La Bruyere
 

Mám velmi rád společnost dam, mám rád jejich krásu, mám rád jejich jemnost, mám rád jejich živost a mám rád jejich mlčení.

 
Samuel Johnson
 

Povolaný vládne takto: činí jejich srdce prázdným a jejich tělo statným. Zeslabuje jejich chtění a zesiluje jejich kosti. Dbá o to, aby byli bez vědění a neměli žádosti, a aby se ti, kdo mají vědění, neodvažovali jednat. Dělá nedělání - a vše je v pořádku.

 
Lao-c’
 

Ženy! Ženy! Kdo je pochopí? Jejich úsměvy odporují jejich pohledům, jejich slova slibují i vábí a zvuk jejich hlasu odrazuje. Někdy ve vteřině postihnou a uhodnou naši nejtajnější myšlenku a hned zase nechápou nejjasnější narážky.

 
Michail Jurjevič Lermontov
 

Kdo by si neliboval v protahování té slastné chvíle, jež předchází prvnímu polibku, když dva, kteří k sobě pociťují jistou milostnou náklonnost, se již mlčky rozhodli, že se políbí, když jejich oči to vědí, jejich úsměvy to věští, jejich rty a ruce to již cítí, ale oni pořád odkládají okamžik, kdy se jejich ústa něžně setkají poprvé.

 
Jean-Philippe Toussaint
© 2009–2019Citáty Ochrana údajů | Kontakt