Sobota, 20. duben 2024 | Svátek má Marcela Text je dostupný pod licencí CC BY-SA 3.0 | Přihlášení

Robert Fico

« Všechny citáty autora
 

Pán Fico má na rozdiel od miliardy Číňanov veľké šťastie, žije v slobodnej krajine, kde sa rešpektujú (i jeho) ľudské práva a nikto ho nenúti, aby napríklad kandidoval a vykonával verejnú funkciu. Je mnoho povolaní, ktoré môže robiť aj človek bez odvahy rokovať v Číne o ľudských právach. Možno by dokonca nejako nepriamo prispel k zlepšeniu stavu sveta viac ako teraz.

 
Robert Fico

» Robert Fico - zobrazit všechny citáty »



Zdroj: (přesný zdroj nebo překladatel tohoto citátu nebyl dosud identifikován, prosíme dodatečně uvést do komentářů)


Štítky: Citáty Robert Fico, Robert W. Bly quotes, citáty o člověku, citáty o světě, citáty o štěstí, autoři od písmene F


Podobné citáty

 

Isaac Newton, prepáč mi, neprišiel som aby som ťa zhodil z piedestálu najvyššej múdrosti, to predsa nemôže nikto; prišiel som, aby som ťa ešte viac oslávil. Ty si našiel jedinú existujúcu cestu, ktorá bola v tvojom čase možná, a ktorú okrem teba nikto nevidel. Pojmy, ktoré si vytvoril sú ešte aj teraz v našom čase platné a unikátne, aj keď vieme, že ich možno doplniť, rozšíriť, pretože máme k dispozícii také nástroje myslenia, ktoré tvoja doba ešte nemohla poznať.

 
Albert Einstein
 

Isaac Newton, prepáč mi, neprišiel som aby som ťa zhodil z piedestálu najvyššej múdrosti, to predsa nemôže nikto; prišiel som, aby som ťa ešte viac oslávil. Ty si našiel jedinú existujúcu cestu, ktorá bola v tvojom čase možná, a ktorú okrem teba nikto nevidel. Pojmy, ktoré si vytvoril, sú ešte aj teraz v našom čase platné a unikátne, aj keď vieme, že ich možno doplniť, rozšíriť, pretože máme k dispozícii také nástroje myslenia, ktoré tvoja doba ešte nemohla poznať. (Albert Einstein)

 
Isaac Newton
 

Keď sme začali rokovať s Kórejčanmi, ponúkli sme im štyri alebo päť lokalít. Žilinu sme veľkým oblúkom obišli. Agentúre SARIO som dokonca zadal úlohu, aby vypracovala analýzu, akým spôsobom vieme vykúpiť pozemky. Výsledkom bolo, že to bude päťročný proces. Rusko dokonca tvrdil, že nijaká podobná analýza neexistuje. Po tom, ako som odišiel z ministerstva, sa ma zahraniční investori často pýtali, či som bol viazaný nejakými inými pravidlami. Jeden z viceprezidentov KIA mi dokonca povedal, že po mne prišiel Pán Boh. My sme licitovali položku po položke - napríklad výšku príspevku na novovytvorené pracovné miesta. Napriek tomu nám kórejská strana nikdy nepovedala, že pôjde inam. Ruskov problém bol v tom, že okamžite ukázal investorovi cestu, ako môže dosiahnuť maximum. (september 2005)

 
Robert Nemcsics
 

Ľudské správanie nie je určené podmienkami, v ktorých človek žije, ale rozhodnutiami, ktoré vykoná. (s. 31)

 
Viktor Frankl
 

To boli proste mongoloidné typy s krivými nohami a ešte hnusnými koňmi. Malými koníkmi dokonca. Toto povedal biskup. Po viac než 800 rokoch tí mongoloidi nejako vymizli. Ja neviem, kto ich scivilizoval. Asi ich scivilizovala slovanská krv, bohužiaľ.

 
Ján Slota
 

Ako môžeš byť pokorný, ak neustále uvažuješ len o sebe? ... Ak by si bol naozaj pokorný, potom by si sa o seba nestaral vôbec. Prečo by si mal? ... Pokorný človek bude robiť veľké veci nevšedne dokonale, a to preto, lebo sa vôbec nestará o vedľajšie veci, ako sú napríklad vlastné záujmy, alebo jeho osobná reputácia. Preto nebude potrebovať márniť množstvo energie na to, aby sa obhajoval.

 
Thomas Feverel Merton
© 2009–2019Citáty Ochrana údajů | Kontakt