Pátek, 19. duben 2024 | Svátek má Rostislav Text je dostupný pod licencí CC BY-SA 3.0 | Přihlášení

Paul Valéry

« Všechny citáty autora
 

Glosa k Descartovi: někdy myslím, tedy někdy jsem.

 
Paul Valéry

» Paul Valéry - zobrazit všechny citáty »



Zdroj: (přesný zdroj nebo překladatel tohoto citátu nebyl dosud identifikován, prosíme dodatečně uvést do komentářů)


Štítky: Citáty Paul Valéry, Paul Valery quotes, autoři od písmene V


Podobné citáty

 

Někdy se vzbudíš. Někdy tě pád zabije. A někdy, když padáš, vzlétneš.

 
Neil Gaiman
 

Pochybuji, tedy myslím; myslím, tedy jsem. [Puisque je doute, je pense; puisque je pense, j’existe. (Thomas, Éloge de Descartes (1765). Předmluva k Discours de la méthode)]

 
René Descartes
 

Pochybuji, tedy myslím. Myslím, tedy jsem.

 
René Descartes
 

S vírou je to jako s ledovou krou v oceáně. Ta víra je stejně jako kra schována pod hladinou a mým úkolem je někdy tu víru dostat nad hladinu. Někdy z té kry kouká jen maličká špička a to podstatné se skrývá v hloubce. A ta špička je to, co my jako věřící dokážeme definovat a pojmenovat, co cítíme, co prožíváme. Takže víra mezi lidmi je, někdy je na povrchu, někdy je skrytá.

 
Zbigniew Czendlik
 

Světlo ve fotografii, v černobílý fotografii, to je tak trochu, neříkám nevyzpytatelný, ale podivný kouzlo. Když jsem byl mladej, tak jsem byl mladej, tak jsem bez slunce nefotografoval. Myslel jsem si naivně, že to bez něj nejde. Samozřejmě že jsem později přišel na to, že to tak jednostranné bejt nemůže. Vono difúzní světlo vám navodí víc atmosféry, než to sluneční. Ve slunci to je efekt, který někdy může vyjít a jindy nemusí. Ale v difúzním světle se vám věci projeví asi tak, jako byste si na ně mohli máknout. Takže třeba takovej deštivej den, to je bašta! Dřív, když byl deštivej den, tak jsem od toho odešel. Řekl jsem si, že se to dělat nedá. Víte, světlo vás to naučí. Když to nebudete lámat přes koleno. Heleďte, slunce někdy tý fotografii prospívá. A někdy prospívá třeba déšť! Vona tam hraje velkou úlohu ta atmosféra toho světla.

 
Josef Sudek
 

Myslím, že myslím. Tedy myslím, že jsem.

 
Ambrose Bierce
© 2009–2019Citáty Ochrana údajů | Kontakt