Sobota, 20. duben 2024 | Svátek má Marcela Text je dostupný pod licencí CC BY-SA 3.0 | Přihlášení

Miroslav Válek

« Všechny citáty autora
 

"Keď čítam Válka, nestojím proti nemu v ringu. Sedím s ním pri pive." (J. Urban)

 
Miroslav Válek

» Miroslav Válek - zobrazit všechny citáty »



Zdroj: (přesný zdroj nebo překladatel tohoto citátu nebyl dosud identifikován, prosíme dodatečně uvést do komentářů)


Štítky: Citáty Miroslav Válek, Anonymous quotes, citáty o válce, autoři od písmene V


Podobné citáty

 

"Málokde nájdete toľko havárií na centimeter štvorcový ako u Válka." (J. Urban)

 
Miroslav Válek
 

"Keby som medzi dva verše zapojil voltmeter, vyrazilo by ručičku." (J. Urban)

 
Miroslav Válek
 

"Tam" není lepší než "tady". Jakmile se vaše "tam" stane "tady", jednoduše najdete jiné "tam", které bude lepší než "tady".

 
Chérie Carter-Scottová
 

"Jste ochotní obětovat svoje životy?" "Ano." "Jste ochotní vraždit?" "Ano." "Páchat sabotážní činy, které mohou způsobit smrt stovek nevinných lidí?" "Ano." "Zradit svou vlast cizí mocnosti?" "Ano." "Jste ochotní podvádět, falšovat, vydírat, kazit děti, distribuovat návykové drogy, podporovat prostituci, rozšiřovat venerické nemoci - dělat cokoli, co by mohlo demoralizovat Stranu a oslabit její moc." "Ano." "Kdyby například sloužilo našim zájmům vychrstnout dítěti do tváře kyselinu sírovou - jste ochotní to udělat?" "Ano." "Jste ochotní zříci se své totožnosti a žít do konče života jako číšnice nebo přístavní dělník" "Ano." "Jste ochotní spáchat sebevraždu, když vám to nařídíme" "Ano." "Jste ochotní, vy dva, se od sebe oddělit a nikdy už jeden druhého nespatřit" "NE!" vpadla Julie.

 
George Orwell
 

"Pověz mi," zeptal se (Winston), "jak brzy mě zastřelí?" - "Může to trvat dlouho," odvětil OBrien. "Jsi těžký případ. Ale nevzdávej se naděje. Každý se dřív nebo později vyléčí. Nakonec tě zastřelíme."

 
George Orwell
 

"Skutočného básnika spoľahlivo poznám podľa toho, že po prečítaní jeho vecí mám chuť zahodiť tie svoje do koša a napísať všetko vrátane vlastného života odznova." (Jozef Urban, doslov k výberu Len tak)

 
Miroslav Válek
© 2009–2019Citáty Ochrana údajů | Kontakt