Pátek, 19. duben 2024 | Svátek má Rostislav Text je dostupný pod licencí CC BY-SA 3.0 | Přihlášení

Miroslav Horníček

« Všechny citáty autora
 

Ležel v chladné vodě a vyměňoval pneumatiku. Byl pokryt blátem a bylo mu k pláči...
My to čteme vleže a v teple svého domova.

 
Miroslav Horníček

» Miroslav Horníček - zobrazit všechny citáty »



Zdroj: (přesný zdroj nebo překladatel tohoto citátu nebyl dosud identifikován, prosíme dodatečně uvést do komentářů)


Štítky: Citáty Miroslav Horníček, Anonymous quotes, citáty o lži, autoři od písmene H


Podobné citáty

 

Ležel v chladné vodě a vyměňoval pneumatiku. Byl pokryt blátem a bylo mu k pláči...

 
Miroslav Horníček
 

Zamysli se chvíli. Slyšel jsi někdy, že přítel a nepřítel přebývají v jediném srdci? Vyhosti tedy cizince, aby Přítel mohl vstoupit do Svého domova.

 
Bahá´u´lláh,
 

Ivan Hlinka po zisku zlatých medailí na OH v Naganu 1998: Na začátku zápasu jsem měl informace z domova, kolik kde je lidí. Tak my jim děkujem, že nám drželi palce, že to asi k něčemu bylo platný a snad někdy zase budeme hrdí na to, že jsme Češi a že to nebude jenom kvůli hokeji.

 
Ivan Hlinka
 

"Ve vodě stál zlatý sloup. Měsíc byl ze zlata - pohyboval se - tál ve svém vlastním lesku - zlato plynulo po vodě - když se naše oči setkaly, neviditelné ruce splétaly jemná vlákna - která vnikala tvýma velkýma očima do mých očí a svázala dohromady naše srdce."

 
Edvard Munch
 

Vědy je zapotřebí, ale kdyby Newton byl ležel někde jinde a nepadla mu na nos ta hruška, nebo co to bylo, a neupozornila ho na to, že je taky přitažlivost zemská, tak by ta přitažlivost byla dál. On by ji neobjevil, objevil by ji někdo jinej. Za minutu, za vteřinu, za sto let. Ale kdyby Shakespeare nenapsal Hamleta, tak nikdy nebyl. Kdyby velký umělci neudělali svoje dílo, tak jsme byli o to chudší, protože umění je komunikace.

 
Jan Werich
 

Vědy je zapotřebí, ale kdyby Newton byl ležel někde jinde a nepadla mu na nos hruška, nebo co to bylo, a neupozornila ho na to, že je taky přitažlivost zemská, tak by ta přitažlivost byla dál. On by ji neobjevil, objevil by ji někdo jinej. Za minutu, za vteřinu, za sto let. Ale kdyby Shakespeare nenapsal Hamleta, tak nikdy nebyl. Kdyby velký umělci neudělali svoje dílo, tak jsme byli o to chudší, protože umění je komunikace.

 
Jan Werich
© 2009–2019Citáty Ochrana údajů | Kontakt