Sobota, 20. duben 2024 | Svátek má Marcela Text je dostupný pod licencí CC BY-SA 3.0 | Přihlášení

Jules Supervielle

« Všechny citáty autora
 

Jak je obtížné zbavit se pitomců vykonávajících svůj posvátný úřad.

 
Jules Supervielle

» Jules Supervielle - zobrazit všechny citáty »



Zdroj: (přesný zdroj nebo překladatel tohoto citátu nebyl dosud identifikován, prosíme dodatečně uvést do komentářů)


Štítky: Citáty Jules Supervielle, Jules de Gaultier quotes, autoři od písmene S


Podobné citáty

 

Jak mohou lidé zbabělí a nečestní sloužiti knížeti? Takoví se třesou strachem, zda budou schopni úřad vykonávat. Ve chvíli, kdy úřad dostanou, třesou se strachem, aby o něj nepřišli. Začnou-li se třást strachem, aby o úřad nepřišli, není nic, čeho by nebyli schopni, aby si úřad udrželi.

 
Konfucius
 

Eli Jišaj: Ať Barak přemístí svůj úřad do Sderotu. Pokud by se tyto útoky odehrávaly v centru země, vláda by reagovala neprodleně. (22.12.2008)

 
Ehud Barak
 

Nerozum a demagogie jsou objekty, na které se člověk spolehnout nemůže. Mnozí vedoucí politikové jsou společensky bezvýznamní, charakterově podlí a pro svůj úřad naprosto nepřipravení. Někteří z nich jsou pouze levní demagogové, jiní zbohatlíci, kteří svůj politický mandát prostě koupili. Je dost i těch, kteří se řídí pouze nízkými stranicko-politickými předsudky a jinak nevědí zhola nic.

 
John Fitzgerald Kennedy
 

Stejně obtížné jako odstranění olejové skvrny z bavlněných šatů je obtížné i odstranění nenasytné touhy po věci, kterou člověk chce.

 
D. Zillman
 

Otrokářů se lze zbavit. Ale jak se zbavit otroků?

 
Gabriel Laub
 

Chce-li tento papež učinit dobro církvi, musí odstoupit ze svého úřadu. Nebyl by to skandál, biskup musí dát svůj úřad k dispozici v 75 letech, kardinál ztrácí všechna svá práva v 80 letech. Není jasné, proč by se zrovna papež (jemuž je 81 let), nemohl držet těchto rozumných pravidel. - Hermann Häring

 
Benedikt XVI.
© 2009–2019Citáty Ochrana údajů | Kontakt