Pátek, 26. duben 2024 | Svátek má Oto Text je dostupný pod licencí CC BY-SA 3.0 | Přihlášení

James Thurber

« Všechny citáty autora
 

Všichni lidé by se měli snažit zjistit, než umřou, před čím utíkají, za čím utíkají a proč utíkají.

 
James Thurber

» James Thurber - zobrazit všechny citáty »



Zdroj: (přesný zdroj nebo překladatel tohoto citátu nebyl dosud identifikován, prosíme dodatečně uvést do komentářů)


Štítky: Citáty James Thurber, James Thurber quotes, citáty o člověku, autoři od písmene T


Podobné citáty

 

Obyčejní lidé utíkají od světa do venkovských domů, ale vždy je v tvé moci stáhnout se do sebe sama. Vyhledej pro sebe toto útočiště: dokonale obnov a očisti svou duši.

 
Marcus Aurelius
 

Léta utíkají a už jsi ve věku, kdy se začíná utrácet kvůli ženám. Uvidíš, že je to vlastně požitek, řekl bych dokonce větší, než postel. Ještě štěstí, že to nevědí.

 
Céspedes
 

Antibaby je označení módních pilulek, ke kterým se utíkají ti, kdož chtějí svým potomkům ušetřit soužení na tomto světě, přitom však sami nehodlají přijít o radosti tohoto světa.

 
Jiří Suchý
 

Abychom dospěli k pravdě, měli bychom se všichni snažit hájit mínění odpůrců.

 
Jean Paul
 

Svobodní lidé by nejen měli být ozbrojeni a disciplinovaní, ale měli by mít dostatek zbraní a munice, aby uhájili svou nezávislost před kýmkoliv, kdo by je chtěl utlačovat - včetně jejich vlastní vlády.

 
George Washington
 

V životě to chodí úplně stejně. Když zaprší, kytky rozkvetou, když ne, tak prostě uschnou. Ještěrky žerou hmyz, a ptáci pak sežerou je. Ale nakonec stejně všichni umřou. Umřou a vyschnou na troud. Jedna generace odejde a jiná ji vystřídá. Když jedna generace odejde, nastoupí další, to je pravidlo. Každý žijeme jinak. A každý jinak umíráme. Ale to není důležité. Nakonec zůstane vždycky jen poušť. Jedině ta přežije. (Na jih od hranic, na západ od slunce)

 
Haruki Murakami
© 2009–2019Citáty Ochrana údajů | Kontakt