Pátek, 19. duben 2024 | Svátek má Rostislav Text je dostupný pod licencí CC BY-SA 3.0 | Přihlášení

Isaac Newton

« Všechny citáty autora
 

Jak jste dosáhl tolika geniálních objevů? Tím, že jsem o nich přemýšlel.

 
Isaac Newton

» Isaac Newton - zobrazit všechny citáty »



Zdroj: (přesný zdroj nebo překladatel tohoto citátu nebyl dosud identifikován, prosíme dodatečně uvést do komentářů)


Štítky: Citáty Isaac Newton, Isaac Newton quotes, autoři od písmene N


Podobné citáty

 

Na poli vědy i v běžném životě jsem postupně učinil řadu objevů; vzhledem ke své mizerné paměti mnohé z nich i opakovaně.

 
Jaroslav Flegr
 

Nemohu déle mlčky naslouchat. Musím s Vámi mluvit pomocí takového prostředku, jaký mám po ruce. Rozrýváte mi duši. Napolo zoufám, napolo doufám. Neříkejte mi, že je příliš pozdě, že ten vzácný cit je navždy pryč. Znovu Vám nabízím své srdce, které pro Vás tluče ještě víc, než když jste je před osm a půl rokem téměř zlomila. Nesmíte říkat, že muž zapomíná rychleji než žena, že jeho láska dříve pohasne. Nemiloval jsem nikoho než Vás. Byl jsem snad nespravedlivý, byl jsem malicherný a uražený, věrný jsem však byl vždycky, jen kvůli Vám jsem přijel do Bathu. Jen na Vás myslím, jen pro Vás dělám plány. - Nepoznala jste to? Cožpak jste neporozuměla mé touze? - Nebyl bych čekal ani těch deset dní, kdybych byl mohl číst ve Vašich citech tak, jako Vy jste prohlédla ty moje. Mohu stěží psát. Každým okamžikem slyším něco, co mě rozechvívá. Tlumíte hlas, já však dovedu zachytit jeho zvuk, který by jiní nerozeznali. Vy předobré, ušlechtilé stvořeí! Jste k nám opravdu spravedlivá. Věříte, že muži jsou schopni opravdové náklonnosti a stálosti. Věříte, že já jsem z nich nejhorlivější a nejvěrnější.

 
Jane Austenová
 

Celý život jsem chytře přemýšlel a hloupě jednal.

 
Franz Grillparzer
 

…když jsem si poprvé četl partituru, zažíval jsem stejný pocit, jaký musí mít vědec, který se blíží k vyřešení svého úkolu nebo archeolog před dosažením rozhodujícího objevu…. (o opeře Hél?ne)

 
Guillaume Tourniaire
 

Röntgen byl při objevu jen porodní bábou. Tato pomocnice má výhodu, že může narozené dítě ukázat jako první. S matkou ji však zaměňují jen nevědomci, kteří o průběhu objevu i o tom, co mu všechno předcházelo, nevědí víc než děti o čápovi.

 
Philipp Lenard
 

Röntgen byl při objevu jen porodní bábou. Tato pomocnice má výhodu, že může narozené dítě ukázat jako první. S matkou ji však zaměňují jen nevědomci, kteří o průběhu objevu i o tom, co mu všechno předcházelo, nevědí víc než děti o čápovi. - Philipp Lenard

 
Wilhelm Conrad Röntgen
© 2009–2019Citáty Ochrana údajů | Kontakt