Pátek, 19. duben 2024 | Svátek má Rostislav Text je dostupný pod licencí CC BY-SA 3.0 | Přihlášení

Gabriel Laub

« Všechny citáty autora
 

Postavili mysliteli tak vysoký pomník, že jeho hlava není k rozeznáni.

 
Gabriel Laub

» Gabriel Laub - zobrazit všechny citáty »



Zdroj: (přesný zdroj nebo překladatel tohoto citátu nebyl dosud identifikován, prosíme dodatečně uvést do komentářů)


Štítky: Citáty Gabriel Laub, Gabriel Batistuta quotes, autoři od písmene L


Podobné citáty

 

Nejlepší by bylo postavit pyramidu nebo nasypat val, zasypat Prezidentský palác a na špičce postavit pomník Kaczyńského a označit jej. Ty snahy budovat pomník hned po smrti budí smích. (kritika posmrtného uctívání prezidentského páru) [Najlepiej byłoby zbudować piramidę albo usypać kopiec, zasypać Pałac Prezydencki, a na szczycie postawić pomnik Lecha Kaczyńskiego i go ozłocić. To upominanie się o pomniki zaraz po śmierci budzi śmiech.]

 
Tadeusz Pieronek
 

Státník se rodí s přednostmi i chybami, které odpovídají jeho postavení. Vysoký úřad je pak už jenom podpoří.

 
Zdeňka Ortová
 

Člověk, který nemění své postoje, není lidská bytost, ale pomník.

 
Arnulf Overland
 

Dokáže-li člověk dobře opakovat, co řekli jiní, obyčejně sám mnoho přemýšlel, pokud ovšem není jeho hlava pouhým krokoměrem. A takové jsou mnohé hlavy, které budí pozornost svou pamětí.

 
Georg Christoph Lichtenberg
 

Žádné zásluhy Pia XII. nemohou v očích jeho kritiků smazat jeho základní "vinu", jíž je to, že neodsoudil veřejně, jasně, nedvojznačně (a případně včas) nacistické zločiny, přestože byl povinen učinit tak jakožto hlava katolické církve a její nejvyšší morální autorita. - František X. Halas v interpretaci postoje kritiků Pia XII. Podle něj rozhodující není, zda papež něco (či kolik toho) pro Židy udělal (přestože se někteří kritici snaží jeho zásluhy umenšit a popřít), ale tento základní aspekt ve sporu, který nazývá "dialog hluchých".

 
Pius XII.
 

Člověk není pouhý organismus, ale nositel absolutních hodnot. V tomto titulu je posvátný, ať jsou jeho věk, jeho pohlaví, jeho rasa, jeho barva, jeho národnost jakékoliv.

 
André Maurois
© 2009–2019Citáty Ochrana údajů | Kontakt