Pátek, 19. duben 2024 | Svátek má Rostislav Text je dostupný pod licencí CC BY-SA 3.0 | Přihlášení

François de la Rochefoucauld

« Všechny citáty autora
 

Máme-li peníze, jsme takřka bez chyby.

 
François de la Rochefoucauld

» François de la Rochefoucauld - zobrazit všechny citáty »



Zdroj: (přesný zdroj nebo překladatel tohoto citátu nebyl dosud identifikován, prosíme dodatečně uvést do komentářů)


Štítky: Citáty François de la Rochefoucauld, Francois de La Rochefoucauld quotes, citáty o penězích, autoři od písmene R


Podobné citáty

 

Máte-li peníze, jste takřka bez chyby.

 
François de la Rochefoucauld
 

Jsme celkem hrdí na to, co jsme dokázali. Riskovali jsme. Některé z těch věcí rozzářily svět, jiné ne. Ale byly to naše chyby. Dělali jsme si, co jsme chtěli.

 
Brian May
 

Faleš bohatství spočívá v tom, že zaměňujeme to, co máme, s tím, co jsme. Myslíme si, že jsme více, máme-li více.

 
Ernesto Cardenal
 

Naši politici uznávají jen politické strany, parlament a vládu. Tento přístup k občanským strukturám nám tu zůstal z dob minulých, stejně jako to, že si to lidé nechávají líbit. Dříve jsme se učili, že máme stranu a vládu. My teď máme strany a vládu.

 
Karel Schwarzenberg
 

To, co máme, deformuje to, co jsme.

 
Karl Marx
 

Opravdová podstata a jednoduchost života lidského v dobách prvotních měla v sobě alespoň tu přednost, že mohl žíti v přírodě stále jako host. Když se posilnil pokrmem a spánkem, pomýšlel na další cestu. Svět mu byl takřka stanem a on se buď províjel údolími, nebo procházel rovinami, zlézal horské vrcholy. Ale běda! Lidé se stali nástroji svých nástrojů. Člověk, který si beze všeho trhal ovoce, když měl hlad, se stal farmářem, a kdo si vybral za přístřeší strom, byl domácím pánem. My už nerozbíjíme své ležení jenom na noc, nýbrž usadili jsme se na zemi a zapomněli na nebesa. Přijali jsme křesťanství jenom jako zlepšený způsob zemědělství. Vystavěli jsme si pro život vezdejší rodinné obydlí a pro to, co přijde potom, rodinný hrob.

 
Henry David Thoreau
© 2009–2019Citáty Ochrana údajů | Kontakt