Pátek, 19. duben 2024 | Svátek má Rostislav Text je dostupný pod licencí CC BY-SA 3.0 | Přihlášení

François de la Rochefoucauld

« Všechny citáty autora
 

Žárlivost je v jistém ohledu oprávněná a rozumná, protože chce uchovat to, co máme v majetku. Závist je naproti tomu žárlivost na to, co má někdo jiný.

 
François de la Rochefoucauld

» François de la Rochefoucauld - zobrazit všechny citáty »



Zdroj: (přesný zdroj nebo překladatel tohoto citátu nebyl dosud identifikován, prosíme dodatečně uvést do komentářů)


Štítky: Citáty François de la Rochefoucauld, Francois de La Rochefoucauld quotes, citáty o moudrosti, citáty o žárlivosti, autoři od písmene R


Podobné citáty

 

Žárlivost by nikdy neměla vyústit až v jakousi hořkost, že někdo jiný je lepší než já. Spíš to může být hořkost z mé vlastní nedostatečnosti.

 
Ladislav Smoljak
 

Žárlivost je jakés takés úsilí udržet štěstí, které máme, kdežto závist je zběsilost, která nemůže snést štěstí, které mají druzí.

 
François de la Rochefoucauld
 

Všední, obyčejné štěstí mě nijak nehřeje. Co je to za štěstí, nevyvolává-li závist a žárlivost?

 
Jean Racine
 

Člověk miluje více, když v něm vzplane žárlivost, ale miluje lépe, když v sobě žárlivost udusí.

 
Friedrich Haug
 

Člověk nemá o penězích mluvit pohrdavě. Peníze vzbuzují u mnoha žen dokonce lásku. Láska naproti tomu vzbuzuje u mnoha mužů lačnost po penězích. Peníze tudíž podporují ideály, láska naproti tomu materialismus.

 
Erich Maria Remarque
 

Jednou z nejúžasnějších věcí na matematice je, že lidé, kteří se jí věnují, se málokdy zajímají o její praktické využití, protože matematika samotná je skutečně nádherný umělecký obor. Jsou to struktury a modely, a to máme rádi, a na tom ujíždíme. A proto píšeme články, když objevíme nové uspořádání forem. Pak někdo jiný musí přijít na to, jestli to k něčemu je. A třeba na to přijde až za sto let, a nikomu to nevadí.

 
Danica McKellar
© 2009–2019Citáty Ochrana údajů | Kontakt