Pátek, 19. duben 2024 | Svátek má Rostislav Text je dostupný pod licencí CC BY-SA 3.0 | Přihlášení

Alphonse de Lamartine

« Všechny citáty autora
 

Utópie sú často len predčasné pravdy.

 
Alphonse de Lamartine

» Alphonse de Lamartine - zobrazit všechny citáty »



Zdroj: (přesný zdroj nebo překladatel tohoto citátu nebyl dosud identifikován, prosíme dodatečně uvést do komentářů)


Štítky: Citáty Alphonse de Lamartine, Alphonse de Lamartine quotes, citáty o pravdě, autoři od písmene L


Podobné citáty

 

Utopie jsou často jen předčasné pravdy.

 
Alphonse de Lamartine
 

Člověk často dělá plány, jen aby mu je Bůh zvrátil. Ale kde je konečným cílem hledání Pravdy, nechť jakkoli jsou zkříženy lidské plány, výsledek není nikdy škodlivý a je často lepší než jsme čekali.

 
Móhandás Karamčand Gándhí
 

Polovina pravdy je často velká lež.

 
Benjamin Franklin
 

Polovina pravdy bývá často velkou lží.

 
Walter Benjamin
 

Ukazuje se, že utopie jsou mnohem uskutečnitelnější, než se dříve myslelo. A tak dnes stojíme před otázkou, která nás skličuje docela jinak: jak se uvarovat jejich definitivního uskutečnění?… Utopie jsou uskutečnitelné. Život kráčí k utopiím. A začíná možné nové století, století, kdy intelektuálové a vzdělané vrstvy budou snít o tom, jak se utopií uvarovat a jak se vrátit ke společnosti neutopické, méně dokonalé, leč svobodnější. (Úvodní citát knihy Konec civilizace od Aldouse Huxleyho.)

 
Nikolaj Berďajev
 

Nejde o to, či chceme podať návrh na predčasné voľby, alebo nie. Museli by sme vypovedať koaličnú zmluvu, KDH s SMK by odišli z vlády do opozície. Ďalšia možnosť je odvolanie vlády, potom by mal situáciu v rukách prezident, mohol by vymenovať novú vládu, ktorá by mohla byť horšia ako táto, a to nechceme. O týždeň alebo o mesiac môže byť situácia iná, potom uvidíme. ... Ako riešenie súčasnej situácie vidíme predčasné voľby v marci, ale ak nechceme porušiť koaličnú zmluvu, nemôžeme s SMK podávať takýto návrh zákona. [23. september 2005]

 
Vladimír Palko
© 2009–2019Citáty Ochrana údajů | Kontakt